Profesorii îi răspund lui Tăriceanu: pentru clasa politică românească, educaţia este doar o temă de campanie electorală


COMUNICAT

Biroul Operativ al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ protestează împotriva declaraţiilor jignitoare la adresa corpului didactic din România, făcute de Preşedintele Senatului, Călin Constantin Anton Popescu – Tăriceanu.


Afirmaţiile acestuia conform cărora …„programul nu e de opt ore pe zi în învăţământul preuniversitar. Dacă pui la cap toate vacanţele, ai patru luni de vacanţă pe an.Eu nu găsesc că sunt justificate unele din aceste majorări” denotă o necunoaştere crasă a legislaţiei în domeniul educaţiei, dar şi a activităţii propriu-zise a întregului corp profesoral.
 

Îi reamintim, domnului Tăriceanu că, legal, un cadru didactic are dreptul la 62 de zile lucrătoare de concediu de odihnă, iar norma didactică de predare a unui cadru didactic nu trebuie confundată cu timpul legal de muncă. Nu trebuie uitat că, pe lângă norma didactică de 40 de ore/săptămână, personalul didactic prestează o serie de activităţi care nu intră în fişa postului şi pentru care nu este plătit! Iar din cele 62 de zile de concediu, cele mai multe cadre didactice nu pot efectua nici jumătate din concediu, deoarece sunt implicate în diversele examene care au loc în perioada vacanţei de vară.


Este cu atât mai grav cu cât aceste afirmaţii defăimătoare la adresa tuturor cadrelor didactice vin de la un înalt demnitar al statului român, cel de-al doilea om în stat şi şeful unuia dintre partidele politice aflate la guvernare.


Este evident că, prin mesajul transmis, în calitate de şef al Senatului României, domnul Călin Popescu Tăriceanu, demonstrează, încă o dată, că, pentru clasa politică românească, educaţia este doar o temă de campanie electorală, care, imediat după alegeri, este aruncată la „coşul de gunoi”, singurele obiective urmărite în mod real de către politicieni fiind „binele personal”.Acest „deziderat” colectiv, transpartinic, al aleşilor neamului este demonstrat şi de noua lege de salarizare, prin care s-au grăbit să-şi majoreze substanţial indemnizaţiile de senatori şi deputaţi, dar şi indemnizaţiile aleşilor locali.


Dacă singurul criteriu relevant în aprecierea importanţei sociale a muncii unei întregi categorii socio-profesionale o reprezintă „programul zilnic de muncă şi cât durează concediu”, atunci, stimate domnule Preşedinte al Senatului României, SINGURELE CATEGORII CARE NU JUSTIFICĂ NIVELUL DE REMUNERAŢIE ÎN RAPORT DE ACTIVITATEA DESFĂŞURATĂ SUNT DEPUTAŢII ŞI SENATORII!

Aceştia sunt singura categorie care au 4 luni de vacanţă!


Bucureşti, 8 iunie 2017 BIROUL OPERATIV

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame