Ministrul Pop a dat un... ordin de zi pe-o unitate


Cu o luna inainte de inceperea scolii, ministrul Pop anunta ca niciun material auxiliar nu mai e valabil incepand de azi.
Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat ca incepand de azi nu mai sunt valabile mijloacele de invatamant auxiliar si trebuie revizuite.
 
„Toate mijloacele de invatamant didactic auxiliar si didactic curicular trebuiesc - trebuie, pardon - revizuite, adica toate auxiliarele nu mai sunt valabile incepand de astazim, si fac un apel catre toate editurile sa nu mai transmita niciun material catre unitatile scolare si catre profesor pentru ca incepand de astazi niciun auxiliar nu este omologat”, a sustinut Liviu Pop, intr-o conferinta de presa.
 
Auxiliarele sunt culegeri si alte materiale pe langa manualele scolare. Astfel, toate cele care sunt tiparite pana in acest moment nu mai pot fi folosite, astfel ca trebuie aprobate alte auxiliare.
 
Pop a spus ca a emis un ordin care anuleaza ordinul de ministru emis in anul 2002, pe baza caruia au fost redactate materialele auxiliare, argumentand ca a ajuns la concluzia ca acest ordin nu a fost actualizat.
 
De asemenea, ministrul Educatiei a subliniat ca o comisie din minister va elabora normele metodologice pentru avizarea noilor materiale auxiliare, in cel mult 30 de zile, adica pana aproape de inceputul noului an scolar: „Vor fi elaborate normele metodologice care vor sta la baza avizarii si acreditarii acestor auxiliare, in asa fel incat sa avem o zona clara”.
 
„Mentionez faptul ca, pe aceasta zona, niciun auxiliar in unitatea scolara nu va putea fi aprobat de catre Consiliul National de Evaluare si Examinare, pentru ca vom modifica HG-ul in asa fel incat de evaluarea acestor auxiliare sa se ocupe CNEE.
 
Nu va putea aviza decat daca profesorul sau invatatorul inainteaza acest auxiliar si este aprobat de consiliul profesoral al unitatii scolare si are avizul conform Inspectoratului Scolar si asociatiei de parinti din unitatea scolara, asociatie de parinti care, daca isi doreste acest auxiliar, trebuie sa se angajeze in a derula operatiunile financiare pentru achizitionarea auxiliarului”, a explicat ministrul.
 
Liviu Pop a mai spus ca licitatia pentru manuale este in curs si ca elevii de clasa a cincea vor avea manuale la inceput de scoala.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame