60 de elevi eliminati la proba E a examenului de bacalaureat


Sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat a continuat astazi, 2 iulie, cu proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (E) - scrisa sau practica. Potrivit informatiilor centralizate la nivelul MECT, la ora 9.00 au fost prezenti în salile de examen 207.785 de candidati din cei 209.125 înscrisi, reprezentând 99, 35% din total.

La ora 9.00, în cadrul sedintei publice organizate la sediul MECT, membrii Comisiei Nationale au extras variantele cu numerele 23, 80 si 52 pentru cele trei cerinte din structura subiectului de examen. Candidatii care provin din promotiile anterioare, de la seminariile teologice sau au absolvit liceul la seral au avut de rezolvat varianta cu numarul 23 din cele 100 elaborate pentru anul 2007.

Din cei 1.340 de elevi absenti la ora începerii examenului, 8 elevi din municipiul Bucuresti si alte patru judete, respectiv Arges, Salaj, Giurgiu si Vâlcea, atât din promotia 2008, cât si din cele anterioare, au reprezentat cazuri speciale. Acestia au sustinut proba la ora 13.00, cu subiecte de rezerva. Pentru promotia curenta au fost extrase subiectele cu numerele 24, 69, 19, iar pentru absolventii promotiilor anterioare, subiectul 24.

La nivel national, pentru frauda sau tentativa de frauda au fost eliminati 60 de candidati. Cei mai multi au fost în Bucuresti - 16, câte 5 în judetele Vaslui, Sibiu, Galati si Bihor, câte 4 în judetele Braila si Tulcea si câte doi în judetele Alba, Gorj si Giurgiu. Un singur candidat a fost eliminat în judetele Arges, Brasov, Cluj, Dâmbovita, Dolj, Ialomita, Iasi, Maramures, Prahova si Vrancea. Pe durata testului de astazi, ca în fiecare din zilele în care s-au sustinut probe, o supracomisie a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului a efectuat controale în unitatile de învatamânt. Acestea vor continua pâna la finalizarea Bacalaureatului. Reprezentantii ministerului vor întocmi rapoarte pe baza carora se vor aplica sanctiuni, acolo unde este cazul, conform metodologiei de Bacalaureat si a Statutului Personalului Didactic.

Ultima proba, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (F), scrisa sau practica, va avea loc joi, 3 iulie. Prima afisare a rezultatelor va avea loc în data de 5 iulie, pâna la ora 16.00. În aceeasi zi, în intervalul orar 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestatiile. Solutionarea acestora este prevazuta în perioada 7 - 8 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 9 iulie.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame