Bacalaureat sub semnul fraudei. Elevi, profesori si parinti deopotriva sustin ca la examenul din acest an s-a copiat foarte mult, iar pentru acest lucru profesorii au primit bani. Cunosti astfel de cazuri? Spune-ne povestea ta!
Gheorghe Radulescu, unul dintre profesorii care a fost în comisia de corectare pentru lucrarile la limba si literatura româna în Bucuresti, sustine ca desi a semnalat ca a gasit zeci de lucrari cu pasaje identice, nimeni nu a luat masuri. El a explicat la Realitatea TV care a fost metoda de fraudare a examenului de bacalaureat.
Atât conducerea Inspectoratului Scolar, cât si cea a Ministerului Educatiei refuza sa reactioneze.
Supraveghetorii i-au lasat pe copii sa copieze fie dupa fituici, fie cu ajutorul telefoanelor mobile, dar au fost depistati de alti membri ai comisiei de examen.
Fostul ministru al Educatiei Mircea Miclea considera ca fraudele la examenul de bacalaureat ar putea fi preîntâmpinate daca subiectele nu ar mai fi publicate pe site.
Ministerul Educatiei a anuntat, înainte de începerea examenelor, ca profesorii care, în timpul bacalaureatului, fraudeaza în vreun fel examenul, respectiv înlocuiesc sau falsifica lucrari, le spun elevilor solutiile sau sunt neglijenti, vor fi sanctionati penal.