Fenomenul „Zoombombing” sau atacul hakerilor pe Zoom - Măsuri de prevenire


Pe măsură ce baza de utilizatori a Zoom a crescut în ultimele săptămâni, rapoartele despre „Zoombombing” sau „Zoom raiding” s-au răspândit pe internet. De teamă să nu le dea idei şi altor hakeri, multe şcoli, companii sau guverne preferă să nu facă publice aceste atacuri.
 
Participanţii au asistat la compromiterea cursurilor de şcoală publică, întâlniri alcoolice anonime, sesiuni de yoga şi alte adunări virtuale. Unii dintre aceşti Zoombomberi au fost elevi şi studenţi, frustraţi de şcolarizarea online şi dornici să scape de sala virtuală prin orice mijloace. Alţii au armat defectele de securitate ale platformei pentru a hărţui populaţii specifice folosind simboluri rasiale, observaţii sexiste şi pornografie .
 
Este aproape imposibil să preveniţi aceste atacuri, mai ales atunci când un eveniment este public prin design (cum ar fi o întâlnire AA sau o prelegere deschisă). Dar puteţi face câţiva paşi pentru a face şedinţa mai sigură.

Nu împărtăşiţi linkul sau codul Zoom pe reţelele de socializare

Cel mai simplu mod de a evita obţinerea Zoombombed este să vă păstraţi evenimentul privat şi lista de invitaţi să fie mică. Dacă creaţi un eveniment pentru o audienţă publică mare, nu vă permiteţi accesul direct la reţeaua de socializare. În schimb, faceţi publicitate unei adrese de e-mail RSVP unde oamenii îşi pot declara interesul de a participa la eveniment. În acest fel, puteţi asigura lista potenţialilor participanţi şi puteţi împărtăşi link-ul la eveniment doar cu cei pe care îi alegeţi.
 

Setaţi o parolă de întâlnire

O parolă de întâlnire - generată automat de Zoom - va împiedica utilizatorii neinvitaţi să se înscrie la evenimentul dvs., chiar dacă au link-ul de întâlnire. Din păcate, mulţi Zoombomberi fac schimb şi obţin coduri de întâlnire pe social media. Aveţi grijă unde vă împărtăşiţi codul întâlnirii şi, dacă puteţi, aşteptaţi să îl trimiteţi până la puţin timp înainte de începerea evenimentului. Citiţi cum să adăugaţi o parolă aici.

Creaţi o sală de aşteptare

O sală de aşteptare oferă proprietarului şedinţei posibilitatea de a pune pe toţi care doresc să se alăture întâlnirii într-o zonă virtuală de organizare. Gazda poate apoi să selecteze doar cei pe care i-au invitat la întâlnire. Uneori, Zoombombers va folosi nume cunoscute, aşa că aveţi grijă să confirmaţi identitatea persoanei, solicitându-i să le pornească camera. Citiţi cum puteţi crea o sală de aşteptare aici.

Deblocaţi mai multe articole gratuite.

Creaţi un cont sau conectaţi-vă
Setaţi partajarea ecranului la „doar gazdă”
Un mod popular de deturnare a Zoombombers a unei întâlniri este prin funcţia de partajare a ecranului aplicaţiei. Atunci când privilegiile de partajare a ecranului sunt setate pe „toate”, orice membru care se alătură unei întâlniri ar putea proiecta imagini ofensive către participanţii la reuniune. Citiţi cum să păstraţi limitate privilegiile de partajare a ecranului aici.

Dezactivaţi funcţia de adnotare

Chiar dacă limitaţi partajarea ecranului, trolii pot trage cuvinte sau forme jignitoare peste prezentarea gazdei folosind instrumentul de adnotare, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a desena pe ecran în culori diferite folosind un cursor. Citiţi aici cum să restricţionaţi funcţia de adnotare aici.
 
Restricţi alte funcţii, după cum este necesar în controalele gazdă
Zoombomberii vor folosi fiecare caracteristică posibilă pentru a strica o întâlnire. Pentru unele întâlniri, ar putea avea sens să blocaţi chaturile private , să opriţi transferurile de fişiere şi să restricţionaţi fundalurile personalizate , toate acestea putând fi folosite pentru a păcăli sau hărţui participanţii. Citiţi mai multe despre controalele gazdelor aici.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame