ADMITERE FACULTATE : CE TREBUIE SA STII DESPRE UN TEST GRILA


Photobucket

1. Cel mai important lucru de retinut in cazul unui examen grila este faptul ca o problema rezolvata partial este punctata cu 0 puncte. Prin urmare este indicat sa lasi de-o parte exercitiile de al caror raspuns nu esti sigur si sa revii asupra lor dupa ce ai rezolvat restul grilei.

2. Punctajul unui test grila incepe de la 1, primul punct se acorda din oficiu.

3. Fiecare problema are un timp de rezolvare recomandat, pe care este indicat sa il respecti pentru a finaliza testul la timp. Pentru acest lucru este bine sa iti dezvolti acasa capacitatea de a lucra problemele corect, in timpul indicat, prin rezolvarea unor modele de teste grila asemanatoare cu cel de la examen.

4. Atunci cand rezolvi un test grila nu trebuie sa bifezi raspunsul pana cand nu esti sigur

ca aceea este varianta corecta. Verifica toate calculele inainte de a nota raspunsul pe foaia de examen.

5. Inainte de a incepe rezolvarea problemelor, citeste tot testul pentru a stabili in ce ordine vei aborda subiectele. Prioritatea rezolvarilor o stabilesti singur in functie de gradul de dificultate al fiecarui enunt.

6. Exista cateva trucuri pentru a rezolva un subiect dintr-un test grila. Printre acestea se numara : gasirea raspunsului corect prin verificarea fiecarei variante de raspuns din enuntul problemei (de multe ori poate dura mai mult decat rezolvarea in sine a problemei) sau eliminarea unor variante in mod logic (nu intotdeauna este de ajuns. Mai ales in cazul unui enunt cu variante de raspuns foarte apropiate).

7. Daca nu reusesti sa rezolvi o problema, alege varianta de raspuns care ti se pare corecta. Ai sanse sa castigi un punct in plus decat in cazul in care nu selectezi nimic. Nu lasa raspunsuri necompletate!!!

8. Citeste cu atentie fiecare enunt pentru a intelege ceea ce ti se cere. Cateodata exprimarea folosita in textul problemei te poate induce in eroare daca nu esti atent.

9. Daca raspunsul obtinut coincide cu una dintre variante nu inseamna ca acesta este corect. De multe ori variantele de raspuns sunt stabilite pe baza celor mai frecvente erori in rezolvarea problemei respective. Prin urmare, verificarea rezolvarii este foarte importanta.

10. Dupa rezolvarea problemelor mai usoare, reveniti asupra enunturilor care v-au pus probleme. Este posibil sa descoperi ca ai idei noi care te vor ajuta s afinalizezi acele probleme.

11. Rezultatele obtinute la test se trec initial pe o ciorna. La sfarsitul examenului, verifica inca o data toate rezolvarile si abia apoi trece rezultatul in grila. Dar, atentie!!! Trebuie sa te asiguri ca ai timp sa completezi toata grila de raspunsuri.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame