Examenele anuale de titularizare si de suplinire nu sunt agreate de catre profesori - VIDEO


„Daca ar exista posturi titularizabile, as întelege sa dau examen în fiecare an. Dar asa, sunt pus sa semnez o hârtie prin care iau la cunostinta ca nu exista astfel de posturi. Atunci la ce mai dau examen? De 18 ani asteptam sa se schimbe ceva, si de 18 ani venim si dam examene de titularizare sau de suplinire!”, spunea suparat un profesor de matemetica, ieri, la Scoala Nr. 186, din Bucuresti. Acesta îsi astepta sotia sa iasa din examenul de suplinire si le spunea celor prezenti ca desi sotia sa are toate gradele didactice din 1996, sustine examen anual, pentru ca nu prinde un post de titular. Si dumnealui a fost profesor de matematica, dar a renuntat. „Daca ar mai fi elevii cum erau odata, ar fi bine! La scoala generala îi mai stapânesti, dar la liceu ti se urca în cap. La ce sa merg la scoala si sa vin plin de nervi?”, a mai spus acesta.

Cadrele didactice spun ca nu au alta solutie

Ieri, profesorii care nu s-au prezentat la concursul de titularizare din 16 iulie sau nu l-au luat cel putin cu nota 5, au sustinut examen pentru ocuparea posturilor de suplinitori. La iesirea din examen, putinii profesori care se încumetau sa stea de vorba cu presa, spuneau aceleasi lucruri: ca trebuie sa dea examene în fiecare an, ca subiectele sunt grele, ca posturile titularizabile se dau pe pile. „Pai, ce sa fac? Am dat examen. De 7 ani tot dau examen si de 7 ani ministerul nu întelege ca nu suntem extraterestrii sa învatam toata bibliografia, bibliografie care nici macar nu ne foloseste la clasa. Dar ce sa fac? Ramân fara loc de munca!”, ne-a declarat o profesoara de chimie.

Rezultatele la concursul de suplinire vor fi afisate astazi, la sediul inspectoratelor scolare si la sediul scolii unde s-a desfasurat concursul. Profesorii nemultumiti de rezultatele obtinute pot depune contestatii la inspectoratele scolare judetene, în perioada 23-24 august. Rezultatele finale vor fi afisate luni, 25 august. Candidatii care s-au luptat, ieri, pentru un post cât mai bun în învatamânt au la dispozitie 66.492 de posturi sau catedre vacanate, dintre care 36.003 în mediul urban si 30.489 în mediul rural. În perioada 26 august – 1 septembrie profesorii îsi vor primi posturile.

Din cei aproape 20.000 de profesori care s-au înscris la concursul pentru suplinitori, peste 6.000 nu s-au mai prezentat la examen.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame