Profesorii care fraudeaza tezele vor fi dati pe mana politiei


Mai putin de o saptamâna îi desparte pe elevii claselor a VII-a si a VIII-a de prima teza cu subiect unic. Ministerul Educatiei avertizeaza ca profesorii care comit fapte cu caracter infractional vor ajunge pe mâna politiei.

Fie ca furnizeaza solutiile problemelor, înlocuiesc lucrari sau le falsifica, ori permit sau favorizeaza fraudarea tezelor, acestia vor raspunde în fata legii. Pe 25 noimebrie, 23.000 de elevi (11.000 - clasa a VII-a si 12.000 - clasa a VIII-a) vor sustine teza la limba si literatura materna (maghiara, sârba, slovaca, germana si ceha). Pe 3 decembrie, cei 431.000 de elevi (aproximativ 218.000 de clasa a VII-a, respectiv 213.000 de clasa a VIII-a) vor da teza la limba si literatura româna, pe 11 decembrie la matematica, iar pe 16 decembrie doar elevii claselor a VIII-a vor da teza la istorie sau geografie.

energiaElevii din cele 8.302 scoli trebuie sa stie ca, spre deosebire de anul trecut, acum lucrarile vor fi corectate si de profesorul lor de la clasa, nu doar de un evaluator extern. Elevii care nu se vor prezenta la teze le pot sustine în perioada speciala cuprinsa între 10-19 februarie 2009. Media generala obtinuta la tezele cu subiect unic reprezinta jumatate din media generala de admitere la liceu sau la scolile de arte si meserii. Cealalta jumatate o reprezinta media generala de absolvire a claselor V-VIII.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame