PREOTEASA VREA DESFIINTAREA NOTELOR LA PURTARE ALE ELEVILOR


PREOTEASA VREA DESFIINTAREA NOTELOR LA PURTARE ALE ELEVILOR
 
Zvetlana Preoteasa, secretara de stat pentru invatamantul preuniversitar, vrea sa desfiinteze notele date elevilor pentru comportamentul lor la scoala. Aceasta considera ca notele mici la purtare ii umilesc pe elevi si ii determina sa fie mai indisciplinati, iar „un om umilit ataca prin limbaj si gesturi”.

Desfiintarea acestor note la purtare ar insemna eliminarea oricarei posibilitati de sanctionare a elevilor din invatamantul obligatoriu care nu au un comportament civilizat. „Nota la purtare, in opinia mea liberala, este o modalitate de constrangere care nu e logica. Pentru ce sa ii dau nota pentru comportament? Eu trebuie sa am grija ca, daca ii dau lui nota pe comportament, imi dau si mie nota, ca profesor, pe comportament”, a declarat Zvetlana Preoteasa, in cadrul unei conferinte, la Alba Iulia.

Secretara de stat spune ca notele elevilor ar arata cat de pregatiti sunt profesorii. „Daca eu am in clasa un elev cu nota scazuta la purtare, inseamna ca eu, ca diriginte, am dat chix”, a adaugat Preoteasa. Aceste declaratii vin in contextul in care directorii si inspectorii generali se plang ca nu-i pot sanctiona pe elevii indisciplinati din invatamantul obligatoriu decat prin scaderea notei la purtare, exmatricularea lor fiind interzisa prin lege.

Zvetlana Preoteasa ar vrea sa desfiinteze si sedintele cu parintii, care reprezinta singura modalitate prin care scoala tine legatura cu parintii elevilor. „Nu este normal sa existe sedinte cu parintii, pentru ca parintele nu se duce la sedinte de frica sa nu fie apostrofat de doamna diriginta si sa-i fie jena pentru ce a facut copilul”, a spus Preoteasa. Secretara de stat considera ca acestea sunt motivele pentru care parintii nu vin la sedintele organizate de invatatori si diriginti. Solutia sa ar fi inlocuirea sedintelor colective cu discutii de 10 minute, cu fiecare parinte in parte.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame