Elevii si parintii vor taia din salariile profesorilor


Lupta apriga în spatiul virtual: profesorii nu vor sa dea concurs în fata parintilor si a elevilor

Dascalii se simt amenintati financiar de posibilii lor evaluatori

Ministerul Educatiei a propus ca elevii si parintii sa puna note profesorilor.
Parerile „cobailor” transmise minis­terului, pâna pe 28 noiembrie, sunt tinute la secret, deocamdata.
În schimb, pe forumul profesorilor de pe site-ul MECT, acestia au scris negru pe alb cum vad lucrurile.
Ascunsi în spatele unui nickname, profesorilor le este mai usor sa-si spuna oful.
În primul rând, acestia cred ca principiile si criteriile de evaluare sunt proaste, facute pe fuga si în dezacord cu realitatea.

„Textul asta, încropit la repezeala si pompieristic, la ordin de partid si de stat (...), însira multe propuneri si sugestii vagi, echivoce si care lasa loc interpretarilor interesate ale unora”, scrie Oscar.
Documentul supus dezbaterii publice pe 12 noiembrie este considerat de profesori lacunar.
„Ok, sa ne evalueze parintii, dar pe ce criterii? În baza notelor pe care le dam copiilor? Sau în baza cunostintelor pe care le au copiii la materia x?”, scrie nelamurita Nala.
Orice va stabili Ministerul Educatiei, buzunarul acestuia va fi primul afectat de notele proaste.

Un profesor slab, va primi mai putini bani, iar unul bun, va primi mai multi bani. Grija cadrelor didactice pentru veniturile si asa mici este reflectata din plin pe forumul de discutii.
„Daca elevul nu vrea sa învete sau nu îl duce capul, noi, profesorii, luam salariu minim. Super! Evolutia notelor? Toata lumea va ajunge de la 5 la 10. Si ce competente au parintii elevilor sa evalueze un cadru didactic?? Doamne... ce aberatie! Ajungem sa dam concurs în fata parintilor elevilor”, scrie Piotr.

Photobucket

Sa fie evaluati si parintii!

Ibadaca, unul dintre comentatori, si-a facut deja o imagine clara a felului în care vor fi evaluati profesorii.
Elevii îi vor aprecia pe profesorii „de gasca”, directorul îl va prefera pe profesorul care „nu iese” din cuvântul lui si îi „mai aduce si o atentie”, iar de la primarul care „nu da doi bani pe scoala” nu are nici o pretentie.
O propunere interesanta vine de la un alt membru al grupului de discutii.
Acesta recomanda evaluarea functionarilor „dupa gradul de satisfactie al publicului servit”, a politistilor „dupa numarul de arestari si refuzari de mita” si a medicilor „dupa numarul de cazuri rezolvate în care pacientul chiar a supravietuit”.
De departe, cea mai îndrazneata recomandare este chiar evaluarea parintilor.

Analia007 accepta sa fie evaluata de parinti, dar doar dupa ce acestia sunt evaluati de profesori.
„Noi îi evaluam pe ei în carentele de educatie ale saltimbancilor pe care îi trimit la scoala? Ar trebui sa evaluam noi parintii în materie de educatia aceea de 7 ani, pe care ar trebui sa o aiba odraslele lor si apoi sa ne evalueze ei pe noi, daca stim matematica, engleza, româna etc”, scrie Analia007.
Subiectul deschis pe site-ul Ministeruui Educatiei a fost comentat pe 16 pagini, si a fost citit de peste 10.300 de ori.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame