Elevii olimpici ar putea fi recompensati timp de un an


Elevii olimpici ar putea fi recompensati cu sume care ajung la valoarea unui salariu mediu brut

Elevii care obtin rezulate deosebite la olimpiadele scolare ar putea fi recompensati, timp de un an, cu sume de bani care pot ajunge la valoarea unui salariu mediu brut pe economie, conform unui proiect legislativ aflat în dezbatere la Camera Deputatilor.

De asemenea, proiectul aflat în dezbatere la Comisia pentru Învatamânt, Stiinta, Tineret si Sport din Camera Deputatilor, prevede si acordarea unor sume de bani profesorilor care pregatesc elevii olimpici.

"Avem în dezbatere la Comisie un proiect legislativ prin care se doreste stimularea elevilor olimpici. Pentru a decide cu privire la aceasta initiativa legislativa, Comisia a solicitat Ministerului Educatiei o situatie statistica legata de numarul elevilor olimpici, de numarul cadrelor didactice care participa la pregatirea elevilor. Odata cu stabilirea aceste situatii statistice si cu stabilirea bugetului Ministerului Educatiei vom continua discutiile pe acest proiect de lege, deoarece consideram ca elevii olimpici trebuie stimulati, si, totodata, trebuie stimulati si dascalii care-i pregatesc", a declarat, vineri, deputatul PDL Marius Gondor, membru în Comisia pentru Învatamânt, Stiinta, Tineret si Sport din Camera Deputatilor.Photobucket

Gondor a mai spus ca urmeaza sa fie stabilita concret perioada în care se vor acorda sumele de bani elevilor olimpici si cadrelor didactice care îi pregatesc. "Initiativa legislativa luata în discutie prevede stimularea elevilor olimpici cu o suma de bani, acordata pe parcursul unui an. De exemplu, la premiul I se va acorda sub forma de premiu un salariu mediu brut pe tara, la premiul II se va acorda 75 la suta din salariul mediu brut pe tara, iar 50 la suta pentru premiul III. Vom mai discuta daca sumele se vor acorda timp de 12 luni sau pe perioada anului scolar", a precizat deputatul liberal-democrat.

Marius Gondor a mai mentionat ca pentru acest proiect legislativ, Camera Deputatilor este for decizional. "În prezent, acest proiect legislativ a fost amânat pâna la definitivarea bugetului de stat. Va pot da asigurari ca stimularea elevilor olimpici nu va ramâne doar la stadiul de proiect. Trebuie doar ca acest proiect sa urmeze toate etapele necesare din Camera Deputatilor si Senat. Nu vrem sa mai facem o lege pentru care nu exista finantare", a mai declarat deputatul PDL.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame