Se asteapta stabilirea criteriilor de performanta.


Andronescu: Vom majora salariile profesorilor, dar prioritatea sunt criteriile de performanta, potrivit NewsIn

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, pentru NewsIn, ca nu are motive sa creada ca salariile profesorilor nu vor fi majorate si a anuntat ca va începe rapid discutiile cu sindicatele pe aceasta tema, cu mentiunea ca prioritatea este adoptarea unor criterii de performanta.

"Am format comisiile care se vor ocupa de întocmirea programului de salarizare, iar dupa ce vom pune la punct principiile criteriilor de salarizare în functie de performante, vom începe discutiile cu sindicatele. Saptamâna aceasta voi participa la mai multe întrevederi pe aceasta tema cu reprezentanti ai societatii civile. Câta vreme Parlamentul aproba proiectul de buget în forma negociata cu noi de primul ministru, nu vad de ce nu am ajunge la o întelegere cu sindicatele în privinta majorarilor salariale", a precizat ministrul Educatiei.

Ecaterina Andronescu mai spune ca declaratia de luni a premierului Emil Boc despre amânarea oricaror cresteri salariale pâna pe 15 aprilie si anularea majorarilor de 5%, dupa inflatie, nu influenteaza negativ discutiile cu sindicatele din Educatie.Photobucket

Sindicalistii spun ca nu stiu cum sa reactioneze la propunerile Executivului si ca asteapta o prima întâlnire la minister. "Sper ca declaratiile premierului nu ne afecteaza. Asteptam sa se decida ceva clar, ca sa vedem cum reactionam. Oricum, noi nu am mandatat confederatiile pentru negocierea legii 221/2008 privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor si ne asteptam sa primim procentele de majorare ramase dupa cresterile salariale din octombrie anul trecut, adica cei aproximativ 33%", a spus presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

Si reprezentantii cadrelor didactice din învatamântul superior sunt nemultumiti de discutiile de la guvern. "Suntem nemultumiti de atitudinea executivului la negocieri si de confuziile pe care le creeaza intentionat guvernantii. Am convenit cu celelalte sindicate sa mai asteptam, poate se lamureste ceva", a comentat liderul Federatiei "Alma Mater", Razvan Bobulescu.

Emil Boc a anuntat, luni, dupa discutia cu sindicatele, ca majorarile salariilor bugetarilor se vor face dupa 15 aprilie, numai în functie de realizarile economice din primul trimestru al acestui an. Pâna atunci Guvernul si partenerii sociali vor începe discutiile pe tema Legii salarizarii unice.

Vicepresedintele Blocului National Sindical (BNS), Ovidiu Jurca, a precizat, pentru NewsIn, ca premierul a refuzat sa dea un raspuns clar în ceea ce priveste majorarea salariilor profesorilor, însa în cadrul discutiilor a aparut si varianta amânarii acestor cresteri pâna la sfârsitul anului.

Sindicalistii au amenintat, în mai multe rânduri, ca vor declansa greva generala daca nu se vor mari salariile din învatamânt, în conformitate cu legile în vigoare si ca nu accepta nicun fel de amendament la prevederile legale. Legea adoptata anul trecut prevedea si ca majorarile sa se faca retroactiv, din octombrie 2008, aceasta fiind si promisiunea facuta de reprezentantii PSD-ului înainte de alegeri.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame