Proiectul de evaluare a cadrelor didactice


Profesorii ar putea primi anual note de la colegi, directori si chiar se vor autoevalua

Profesorii ar putea primi note de la colegi, directori si chiar sa se autoevalueze. Proiectul de verificare a activitatii profesorilor fost elaborat de o comisie formata din reprezentanti ai sindicatelor si Institutului de Stiinte ale Educatiei.

Evaluarile se vor realiza anual si vor avea repercusiuni asupra buzunarului- în functie de calificativul primit : "foarte bine", "bine", "satisfacator" si "nesatisfacator".

În cazul calificativului "satisfacator", salariul va ramâne la nivelul anterior. Daca profesorul e notat cu "bine" sau " foarte bine", atunci va avea parte de majorarea salariului. Cei care primesc calificativul "nesatisfacator ", vor fi nevoiti sa se înscrie într-un program pentru corectarea punctelor slabe si sa repete evaluarea dupa un semestru.

Pentru a obtine maximul de puncte, profesorul trebuie sa fie notat cu "foarte bine" la cel putin 4 domenii.

Evaluarea se va realiza dupa încheierea anului scolar, în doua etape.

În prima - profesorul se va autoevalua si va completa o fisa speciala. Si directorul scolii îsi va da cu parerea despre profesor.

A doua etapa de evaluare contine un interviu în fata consiliului de administratie al scolii. Atunci se va stabili si calificativul final.

Proiectul de evaluare se afla pe masa de lucru a Ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame