Runda de negocieri esuata. Sindicatele ameninta.


Negocierile dintre Ministerul Muncii si sindicate au esuat, iar sindicalistii ameninta cu greve generale

Negocierile din aceasta dupa-amiaza între sindicalistii din învatamânt si reprezentantii Ministerului Muncii s-au încheiat fara niciun rezultat. Presedintele executiv al Federatiei Spiru Haret, Marius Nistor a anuntat ca nu exclude începerea grevelor generale si boicotarea examenelor nationale.

Marius Nistor a declarat ca sindicalistii nu sunt de acord cu eliminarea salariului de merit, a primelor si a sporului de antena. Mai mult, membrii Spriru Haret se vor întâlni mâine în Consiliu National pentru a decide daca declanseaza sau nu protestele de munca. Potrivit lui Nistor, nu este exclusa declansarea grevei generale si boicotarea examenelor nationale.

"Mâine îi invit din nou la discutii pe Emil Boc, pe Mircea Geoana, pe Dan Nica, pe Ecaterina Andronescu si chiar peTraian Basescu, care poate îsi face timp între doua meciuri de handbal sa treaca sa vorbeasca si cu sindicatele", a declarat Marius Nistor, presedinte executiv al Federatiei "Spiru Haret"

Si Constantin Ciosu, secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale, a declarat ca toate consultarile au fost o încercare de a se mai trage de timp, întrucât exista o ordonanta a guvernului Boc de reducere a cheltuielilor de personal cu 20%.

Pe de alta parte, presedintele CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a avertizat ca daca Ordonanta va ajunge în varianta actuala în Guvern, exista posibilitatea ca discutiile pe marginea Ordonantei sa se poarte si la nivelul minsterelor Sanatatii, Educatiei si Administratiei si Internelor.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame