Bacalaureatul si tezele unice ar putea fi suspendate


Întrucât profesorii nu si-au primit înapoi sporurile,

Bacalaureatul si tezele cu subiect unic ar putea fi suspendate

Cadrele didactice ameninta cu greva generala

Tezele cu subiect unic din aceasta primavara si bacalaureatul ar putea fi suspendate, ca urmare a faptului ca sindicatele din învatamânt si guvernul nu au reusit sa se puna de acord cu privire la acordarea sporurilor. În urma discutiilor de ieri, Ministerul Muncii a conditionat eliminarea reducerilor de personal din scoli si universitati de renuntarea la pretentiile pe care dascalii le au cu privire la salariul de merit, fondul de premiere si sporul de antena. Întrucât propunerea guvernului ar diminua veniturile salariale de care se bucura în prezent cadrele didactice, sindicalistii au amenintat ca vor recurge la greva generala.

„N-am facut absolut nimic. Ne-am spus punctul de vedere si am plecat. Respingem actualul proiect de ordonanta de urgenta si ne vom întâlni, mâine (n.r astazi.), toate federatiile din învatamânt, pentru a lua o decizie privind urmatoarele forme de protest. Este posibil sa ajungem la greva generala si la blocarea examenelor nationale. I-am invitat la discutii si pe premierul Boc, presedintele Senatului, Mircea Geoana, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, vicepremierul Dan Nica si presedintele Traian Basescu”, ne-a declarat Marius Nistor, presedintele executive al Federatiei “Spiru Haret”.energia

Negocierile - sparte pe ministere

Sindicalistii s-au întâlnit din nou, luni, cu reprezentantii Guvernului, dupa ce în urma discutiilor de saptamâna trecuta au ramas în divergenta trei din cele 23 de articole ale proiectului. Este vorba de articolul 6 referitor la salariul de merit, articolul 7 privind fondul de premiere si articolul 20 privind reducerea cheltuielilor de personal. Despre acesta din urma, sindicalistii afirma ca înseamna de fapt disponibilizarea a 20 la suta din bugetari.

Presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, care a venit la întâlnire de luni dupa aproximativ trei ore de la începere, a spus ca Ministerul Muncii va încerca sa transfere problemele specifice diferitelor categorii la ministerele de care apartin, respectiv Ministerul Educatiei, Ministerul Sanatatii si Ministerul de Interne, urmând apoi ca o decizie finala sa fie luata la nivel de prim-ministru.

"Ministrul Muncii vrea sa coreleze aceste negocieri pe proiectul de ordonanta privind eliminarea sporurilor si indemnizatiilor cu viitoarele discutii cu privire la legea unica de salarizare si la majorarea salariilor bugetarilor. Vor fi reactii dure din partea sindicatelor daca proiectul de ordonanta ajunge în aceasta forma în Guvern, dar nu cred ca va intra în aceasta forma, ci responsabilitatile vor fi transferate la ministerele specifice diferitelor categorii de bugetari", a declarat Marius Petcu.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame