Acum iti poti alege liceul pe internet.


Elevii de clasa a VIII-a îsi pot alege pe internet liceul unde vor sa dea admitere

Cei peste 200.000 de elevi din clasa a VIII-a pot accesa, de vineri, site-ul www.admitereliceu.ro, unde au posibilitatea sa-si calculeze media de admitere si sa-si aleaga, în functie de aceasta, liceul.

Alegerea unui liceu este o etapa extrem de importanta în procesul de admitere, iar elevii trebuie sa tina cont atât de rezultatele pe care le au, cât si de numarul de locuri disponibile si de media ultimului admis cu un an în urma la institutiile de învatamânt pentru care opteaza. Daca nu apreciaza corect nivelul concurentei la liceele unde candideaza, elevi cu rezultate bune ar putea sa nu fie admisi la nicio institutie de învatamânt postgimnazial.

informareSite-ul, lansat de compania privata de soft educational, Intuitext, cuprinde informatii complete despre admitere - profile, filiere, specializari, numar de locuri pe fiecare specializare, media de admitere din 2008 pentru fiecare specializare în parte si limba de predare. În plus, fiecare liceu din România are o fisa de prezentare care cuprinde printre altele, numarul elevilor, date despre dotari, informatii de contact si localizarea pe o harta interactiva.

Informatii despre admitere se gasesc, de asemenea si pe site-ul ministerului www.admitere.edu.ro si pe cel al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), unde poate fi gasita brosura admiterii a liceele din Capitala. Site-urile oficiale nu au însa motoare de cautare a liceelor în functie de ultima medie de admitere.

Elevii mai au timp sa-si aleaga liceul pâna pe 18 iunie, când va începe completarea fiselor de înscriere. Pe 3 iulie va avea loc repartizarea propriu-zisa, iar apoi vor fi afisate listele cu elevii admisi si cu locurile în liceu ramase disponibile.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame