Presedinti de comisie, absenti la BAC


Ecaterina Andronescu: 40 de presedinti de comisie de supraveghere pentru BAC au lipsit astazi de la examen

Astazi a început bacalaureatul. Cu emotii pentru elevi, cu emotii si pentru mai-marii de la Ministerul Educatiei. Ei au decis saptamâna trecuta sa înjumatateasca sumele platite profesorilor pentru supravegherea la examen, de aceea sindicatele au anuntat ca lasa la latitudinea profesorilor participarea la BAC.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca pâna acum nu au fost probleme în desfasurarea examenului de Bacalaureat. Andronescu a anuntat ca 40 de presedinti de comisii au lipsit astazi din cauza unor probleme de sanatate si ca anul trecut au fost mult mai multe cazuri de acest gen.

Andronescu a mai afirmat ca toate cadrele didactice care au lipsit astazi de la examenul de Bacalaureat au fost înlocuite.

Peste 220.000 de absolventi de liceu vor sustine astazi prima proba a Bacalaureatului, cea orala de limba si literatura româna. Bacalaureatul se va desfasura ca si în anii trecuti. Astfel, în perioada 22-25 iunie sunt programate probele orale la limba si literatura româna, limba materna si limba moderna.

Pe 26 iunie vor începe examenele scrise, primul fiind cel la limba si literatura româna, urmat de proba la limba si literatura materna si proba obligatorie a profilului. Elevii mai au trecut si de proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii pe 1 iulie si pe 2 iulie o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii. Rezultatele muncii lor le vor afla pe 5 iulie când se vor afisa notele.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame