Metode high-tech pentru copiere la BAC


La bacalaureat se copiaza pe rupte. Si nu cu fituici sau carti în banca, ci cu sisteme moderne care îi baga pe candidati în spital.

Imediat cum a început Bacalaureatul, a început sa curga si oferta cu metode de copiat. Iar dispozitivele sunt din ce în ce mai sofisticate. La fel si preturile, destul de piperate pentru buzunarul unui elev. Medicii avertizeaza ca multe dintre aceste aparate sunt periculoase pentru sanatate.

De la 10 lei pâna la aproape 700 de lei. Atât costa dispozitivele de copiat, daca navighezi un pic pe internet.

Care e oferta? Zeci de aparate. Cum ar fi o casca minuscula pe care o introduci în ureche ori o cravata sau o curea în care se afla dispozitive ce transmit date prin bluetooth. Nu putini sunt cei care au folosit astfel de aparate.

cascaLa capitolul dezavantaje nu intra doar pretul aparatului, ci uneori si al medicamentelor de care ai nevoie dupa ce ai folosit aparatul. Incidentele de acest fel sunt multe.

Cezara Danciu, medic specialist ORL la Spitalul Coltea, a declarat: "am avut o studenta la ASE care vrând pur si simplu sa probeze un astfel de dispozitiv l-a introdus în ureche la 12 noaptea si a venit instantaneu la spital din cauza faptului ca i-a dat un sindrom vertiginos foarte puternic. Prcatic a încercat în toate felurile sa scoata acel magnet din ureche, însa nu a reusit.

Medicii avertizeaza ca dispozitivele care se introduc în ureche pot produce leziuni pe timpan si chiar sa îl perforeze.

Câteva dintre aceste "dispozitive pentru copiat" se gasesc de cuparat pe Internet la urmatoarele preturi:

Casca cu microvibratii pe timpan - 10 lei
Handsfree cu microvibratii pe timpan si micro-casti - 80 lei
Cravata bluetooth- 250 lei
Pix bluetooth- 350 lei
Microcasca simpla- 399 lei
Microcasca + curea, portofel sau cravata- 649 lei

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame