Olimpicii români au avut un mare succes la Olimpiada Internationala Tuymaada


Au adus acasa unsprezece medalii, sapte de aur si patru de argint, au trecut prin doua zile de emotii pe masura unui concurs international si vad lumea în axiome, calcule matematice si principii fizice.

Vorbim despre elevii români, olimpici "de profesie", adolescenti în timpul liber, care au participat luna aceasta la o noua editie a Olimpiadei Internationale Tuymaada din Yakutia, Federatia Rusa.

Matematica, Fizica, Chimie si Informatica, toate cu un singur numitor comun: performanta. Lotul olimpic al României a aratat si anul acesta ca performanta nu este o necunoscuta în ecuatia unui concurs, ba, dimpotriva, este instrumentul la îndemâna pentru rezultate de exceptie. Photobucket

Sa stiti ca ei se tin dupa noi, elevii se tin dupa noi pentru ca daca nu ar exista aceasta colaborare, aceasta comunicare mutuala nu s-ar putea face nimic", a declarat Silvia Moraru, director al Colegiul Tudor Vianu. Pentru cei mai multi, adolescenti cu "hobby-uri" exacte, fizica sau informatica reprezinta o alegere înca de pe acum.

"Cred ca înseamna oarecum multa curiozitate, sa fii curios sa-ti pui întrebari si sa vrei sa gasesti cât mai multe raspunsuri la ele si la lucrurile care te înconjoara", a explicat Cristina Anastase, eleva care a obtinut o medalie de argint la Chimie. Dupa o vara aproape de munca s-au întors acasa, în vacanta, pentru înca putina stiinta exacta.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame