Absolventii Universitatii "Spiru Haret" scosi afara de la examenul de titularizare


Candidatii hunedoreni scosi din sali de la examenul de titularizare au protestat în fata ISJ

Peste 50 de candidati la examenul de titularizare din judetul Hunedoara care nu au putut sutine examenul astazi deoarece au absolvit specializari neacreditate de la Universitatea "Spiru Haret" au protestat în fata sediului Inspectoratului Scolar din Deva.

Dupa ce au intrat în salile de examen, cei care aveau diplome de absolvire de la Universitatea "Spiru Haret" au fost scosi afara.

Inspectorul scolar general Sorin Radu a declarat ca marti au primit un ordin de la Ministerul Educatiei în care se preciza ca persoanele care se prezinta la titularizare si nu au diplome de la facultati acreditate de Ministerul Educatiei sa nu fie primiti la examen.

balonCandidatii care se aflau în aceasta situatie si nu au vrut sa iasa afara din salile de examen au fost scosi de catre jandarmi, desi inspectorul scolar a anuntat ca persoanele care nu vor sa iasa pot sa ramâna, pe raspunderea lor, însa lucrarile lor nu vor putea fi luate în considerare.

Marti, în judetul Galati, Inspectoratul Scolar Judetean a eliminat 66 de candidati, în ajunul examenului de titularizare, deoarece acestia absolvisera specializari neacreditate ale Universitatii "Spiru Haret". "Au fost eliminati din concursul de titularizare candidati care au absolvit diverse specializari ale Universitatii "Spiru Haret", specializari care nu se regasesc între cele acreditate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii", a declarat, marti, inspectorul scolar general adjunct de la Galati, Mitica Dudau.

Eliminarea celor 66 de galateni din concursul de titularizare are loc pe fondul unui scandal national izbucnit în ultimele zile, dupa ce multe dintre specializarile oferite de universitati private precum "Spiru Haret" si "Petre Andrei", cu preponderenta specializari studiate la distanta, nu au fost incluse între specializarile acreditate de MECI.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame