Ministerul Educatiei a decis reducerea numarului de posturi din învatamânt cu 4%


Ministerul Educatiei a decis reducerea numarului de posturi din învatamânt cu 4%, sustine FEN

Reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale (FEN) sustin ca Ministerul Educatiei a decis reducerea numarului de posturi din învatamânt cu 4%, ceea ce ar duce la disponibilizarea a 20.000 de angajati si la clase aglomerate, formate din 40 de elevi.

Ultima hotarâre pe care am primit-o ieri (joi - n.r.) prevede reducerea cu aproximativ 4% a numarului de posturi din învatamânt, ceea ce ar conduce la o disponibilizare a circa 20.000 de angajati. În cazul în care Ecaterina Andronescu va continua cu aceasta politica, riscam sa ne întoarce la învatamântul din perioada comunista, în care a învatat doamna ministru si cei care o garanteaza. În conditiile în care se vorbeste despre descentralizare, ministrul impune un numar de norme pentru fiecare judet indiferent de conditiile în care se desfasoara activitatea în teritoriu. Este o decizie dictatoriala specifica regimurilor totalitare, nefundamentata pe realitate", a precizat secretarul geeneral FEN, Constantin Ciosu.

ziarÎn aprilie, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, declara ca nu se fac reduceri de salarii în sistemul de învatamânt si nici concedieri.

"Nu se fac reduceri de salarii, nu se fac reduceri de sporuri si, ca urmare, o asemenea stire lansata nu stiu de cine mi se pare ca este nepotrivita si rau intentionata. Daca inspectorii generali au lansat în judete asemenea decizii, eu am sa le cer socoteala pentru acest lucru pentru ca au introdus la nivel national o informatie care n-are un suport în realitatea faptelor. Doresc sa îi asigur pe colegii profesori ca îsi vor primi salariile la nivelul la care este acum, ca ne vom bate în continuare sa recâstigam resursele pierdute la o rectificare pozitiva, astfel încât într-adevar sa ne respectam angajamentele pe care le-am avut fata de ei", preciza, Andronescu, în aprilie.

Ministrul a sustinut, de asemenea, ca guvernantii nu sunt atât de iresponsabili încât sa concedieze profesori. "Cum sa dai afara un profesor care este înscris cu o norma în programul scolar? Este ca si când ai lasa clasa aceea fara profesor la ora sau orele de unde îl scoti. Asa ceva nici nu este posibil si îi asigur pe cei din teritoriu ca nici în toamna nu se va pune o asemenea problema. Nu suntem o mâna de iresponsabili, dimpotriva, eu cred ca suntem niste oameni care stiu ce înseamna învatamântul si care prin toate demersurile noastre trebuie sa avem grija ca în fiecare clasa, si acum si în toamna, sa avem profesorii care se impun", a mai spus Andronescu.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame