Pentru suplinitorii necalificati urmeaza zile grele


Ecaterina Andronescu: Nu dam afara profesori! Vor fi afectati doar suplinitorii necalificati

Ecaterina Andronescu a declarat astazi ca nu da afara niciun profesor. Intentia Ministerului Educatiei este sa ocupe posturile vacante cu profesori titulari si nu cu suplinitori necalificati, pentru cresterea calitatii sistemului de învatamânt. Dascalii cu contract de munca nu vor fi afectati.

Posturile vacante sunt ocupate de suplinitori necalificati si calificati. Este de preferat ca în învatamânt sa nu mai fie suplinitori necalificati, pentru o calitate mai buna a educatiei", a explicat Ecaterina Andronescu la Realitatea Nu se pune problema ca vom reduce numarul suplinitorilor calificati, pentru ca cifra este foarte mare. Daca vom reusi sa nu mai avem necalificati, va fi un succes", a precizat ministrul.

Andronescu a asigurat ca nu vor fi afectati în niciun fel titularii.

"Nu vorbim de dat afara! În acest moment toti cei care au contracte de munca cu Minsterul Educatiei, titularii, nu au niciun fel de probleme. Problemele sunt la posturile vacante, pe care noi vrem sa le umplem cu titulari. Nu este cazul sa dam afara oameni", a subliniat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educatiei a mai precizat ca a rugat inspectoratele sa ia masuri rationale.

Cele trei federatii din învatamântul preuniversitar sustin ca, printr-o nota interna, Ministerul determina inspectoratele sa faca reduceri de personal. Sindicalistii avanseaza si un numar: 20.000.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame