Nu se modifica ciclurile de invatamant


Ecaterina Andronescu: Nu vrem sa modificam ciclurile de învatamânt, ar produce foarte multe perturbatii în sistem

Ecaterina Andronescu a declarat astazi ca ministerul propune sa nu se modifice organizarea ciclurilor de învatamânt, întrucât o modificare în acest moment ar duce la foarte multe pertubatii în sistem.

"Avem doua propuneri: o propunere de modificare a sistemului actual, de 4 primar, 4 gimnazial si 4 liceal, pe sistemul 5, 5, 3, care ar produce foarte multe perturbatii în sistem. Nu avem nici studiul de impact necesar. Din evaluarile noastre, am produce multe perturbatii în sistem daca am schimb acum durata ciclurilor de învatamânt", a declarat Andronescu.

"Le-am propus sa mentinem 4, 4,4, sa introducem grupa pregatitoare ca forma de învatamânt obligatoriu si sa încercam sa generalizam învatamântul liceal", a adaugat ministrul.

În ceea ce priveste învatamântul universitar, Ecaterina Andronescu a precizat ca experienta nefericita cu Spiru Haret determina Ministerul sa regândeasca si sa întareasca exigenta, criteriile de evaluare perioadica, de evaluare pentru autorizare si creditare.

Ministerul Educatiei s-a întâlnit astazi cu reprezentatii sindicatelor pentru a discuta despre noile legi din învatamânt.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame