Stare conflictuala în sistemul de învatamânt


T. Fârtonea(FEN): Ecaterina Andronescu vrea sa creeze o stare conflictuala în sistemul de învatamânt

În vreme ce ministrul Educatiei, Ecaterina Androenscu afirma ca nu este nicio graba cu adopatrea pachetului de legi pe educatie, T. Fârtonea, afirma ca sindicatele au venit cu propuneri pentru proiectele de legi si acuza ca Minitserul Educatiei trage de timp.

Ecaterina Andronescu vrea sa creeze o stare conflictuala în sistemul de învatamânt pentru ca vrea sa treaca în forta unele masuri, spune la Realitatea FM vicepresedintele Federatiei Educatiei Nationale Teodor Fârtonea.

Asculta interviul integral pe RealitateaFM

Photobucket

Deputatul PD-L din comisia de învatamânt a Camerei Deputatilor, Doinita Chitac a sustinut ca în aceasta perioada ar fi trebuit ca reprezentantii Ministerului Educatiei si cei ai sindicatelor sa se preocupe de începerea noului an scolar, si "nu sa lucreze sub o presiune fantastica la propunerile ministrului".

"Nu am dorit niciodata ca educatia sa fie un câmp de lupta. Este trist ca am ajuns aici si este trist ca Doamna ministru Andronescu, în comisia de învatamânt si-a luat un anagajementul ca pâna la sfârsitul lunii aprilie va avea un pachet al legilor educatiei pe care-l va lansa în dezbatere publica. Ne aflam la începutul lui august si observ ca se lucreaza sub o presiune fantastica la propunerile ministrului. Întotdeauna când esti conditionat de timp nu poti elabora ceea ce este mai bun si durabil si un material care sa gaseasca solutii la problemele cheiei ale învatamântului românesc", a declarat în aceasta dimineata, deputatul PD-L, Doinita Chitac.

Doinita Chitac a sustinut în continuare ca în aceasta perioada ar fi trebuit ca reprezentantii ministerului educatiei si cei ai sindicatelor sa se preocupe de începerea noului an scolar.

"Presedintele Basescu e cel care de multa vreme a tras semalul ca educatia este o prioritate nationala", a mentionat Chitac, care nu a dorit sa comenteze declaratia presedintelui de acum o saptamâna.

Traian Basescu declarase pe 23 iulie ca reafirma ca blocajul în reforma educatiei "este o responsabuilitate egal împartita între sindicate si oameni politici. Sindicatele sunt elementul major de blocaj în adoptarea solutiilor comisiei Miclea si oameni politcii, inclusiv dna Andronescu, din dorinta de a nu deranja bazinul electoral al partidului, ezita si face compromisuri inadmisibile în raport cu situatia grea în care se afla învatamântul din România."

Premierul Emil Boc i-a dat, Ecaterinei Andronescu, termen de finalizare a legilor pe educatie pâna pe 14 august.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame