Sesiunea a doua a Bacalaureatului 2009


Luni, 17 august, începe a doua sesiune a examenului de Bacalaureat

Elevii care au promovat ultima clasa de liceu si nu s-au prezentat în sesiunea din iulie, precum si cei care nu au trecut de una sau mai multe probe ale examenului de Bacalaureat organizate în anii anteriori, vor începe luni, 17 august, sustinerea probelor orale din a doua sesiune a acestui examen.

Pentru sesiunea august - septembrie 2009, s-au înscris 47.464 elevi, din care 1.317 vor sustine probe în limba materna (1.222 la limba maghiara si 95 la limba germana). Candidatii din aceasta sesiune au fost repartizati în 129 centre de examen. Lucrarile la probele scrise vor fi evaluate în 58 de centre regionale.

examenExaminarea la probele orale/practice se realizeaza de catre doi profesori de specialitate, membri ai comisiei, în prezenta a cel putin 3 candidati. Fiecare profesor evalueaza raspunsul candidatului de la probele orale/practice cu note întregi de la 1 la 10, în functie de baremul de evaluare, astfel încât diferenta dintre notele celor doi profesori evaluatori sa nu depaseasca 1 punct. Nota finala la proba respectiva se calculeaza ca medie aritmetica cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele acordate de cei doi examinatori.

Pentru probele orale, candidatii vor extrage un singur bilet, însa au dreptul la un al doilea bilet, caz în care nota va fi scazuta cu un punct. Subiectele pentru probele orale au un grad de complexitate care permite tratarea lor integrala în maximum 10 - 15 minute. Un candidat se considera „promovat" la proba orala/practica daca a obtinut minimum nota finala 5 (cinci).

Probele orale sunt eliminatorii. Candidatii care obtin o nota sub 5 (cinci) sau nu se prezinta la o proba orala sunt declarati „respinsi", respectiv „neprezentati" si pierd dreptul de a participa la probele urmatoare. Acelasi lucru este valabil si în cazul candidatilor eliminati, care ramân si fara posibilitatea recunoasterii notelor pentru sesiunile urmatoare. La probele orale si practice nu se admit contestatii, cu exceptia probei de dicteu melodic si armonic, de la profilul artistic - muzica.

Examenul va continua în zilele de 18 august cu proba de limba si literatura materna, respectiv 19 august - limba si literatura moderna.

Prima proba scrisa (limba si literatura româna) se va desfasura joi, 20 august.

Sustinerea probei scrise la limba si literatura materna va avea loc vineri, 21 august, iar a probei obligatorii a profilului (D), luni, 24 august.

Proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (E) - scrisa sau practica - este programata marti, 25 august, iar ultima, la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzatoare specializarii (F) - scrisa sau practica -, miercuri, 26 august.

În data de 28 august vor fi afisate primele rezultate (pâna la ora 16.00) si vor fi depuse contestatii (16.00 - 20.00). Acestea vor fi solutionate în intervalul 30 august - 2 septembrie, urmând ca afisarea rezultatelor finale sa se aiba loc luni, 3 septembrie.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame