Universitatea Spiru Haret castiga in instanta


Universitatea Spiru Haret a câstigat procesul cu Ministerul Educatiei si a primit dreptul de a organiza admitere la ID

Verdict în procesul dintre Universitatea Spiru Haret si Ministerul Educatiei.

Curtea de Apel Bucuresti a admis în parte actiunea Universitatii "Spiru Haret" împotriva Guvernului, în sensul ca a suspendat executarea a doua articole din HG 749 din 2009, care nu îi permit acesteia sa organizeze admitere, însa hotarârea nu este definitiva.

Recursul poate fi introdus în cinci zile.

De asemenea, instanta a obligat Guvernul la plata 7.500 de lei cheltuieli de judecata. Exceptiile au fost respinse.

Instanta a luat în discutie, marti, 11 august, exceptiile invocate de Guvern si sustinute de Ministerul Educatiei.

În plus fata de exceptia invocata la termenul anterior, pe 6 august, Executivul a ridicat si exceptia lipsei calitatii procesuale active, Guvernul sustinând ca Universitatea "Spiru Haret" nu este cuprinsa în hotarârea atacata, astfel încât actiunea în instanta nu se justifica.

Ministerul Educatiei a sustinut, la proces, ca Aurelian Bondrea nu ar fi fost numit legal în functia de presedinte al "Spiru Haret", exceptia fiind respinsa, pe motiv ca nu influenteaza fondul cauzei.

Marti, reprezentantii "Spiru Haret" au adus mai multe hotarâri judecatoresti definitive în care Bondrea apare ca reprezentant al institutiei.

Procesul deschis de Universitatea "Spiru Haret" pentru suspendarea HG, care nu îi permite aceasteia sa organizeze admitere, s-a amânat, pe 6 august, pâna marti, deoarece Executivul a sustinut ca Aurelian Bondrea nu are calitatea de rector si nu poate reprezenta Universitatea.

Astfel, la proces, Guvernul, prin reprezentantii sai, a sustinut ca Bondrea nu este recunoscut ca rector în relatia cu Ministerul Educatiei. Acestia sustin ca actiunea nu ar fi valabila, pentru ca a fost semnata în numele Universitatii de catre Bondrea. Mandatele avocatilor au fost semnate tot de Bondrea, au mai aratat reprezentantii Guvernului.

Ministerul Educatiei a fost de acord cu sustinerile Guvernului.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame