Universitatea Spiru Haret pe lista institutiilor acreditate sau autorizate


Guvernul a introdus Universitatea Spiru Haret pe lista institutiilor acreditate sau autorizate

Guvernul a decis, astazi, introducerea Universitatii Spiru Haret pe lista institutiilor de învatamânt superior particular acreditate, modificând HG 749/2009 în care Spiru Haret nu se regasea. Institutia nu putea organiza examen de admitere la specializarile acreditate sau autorizate.

"Guvernul a decis astazi introducerea Universitatii Spiru Haret în lista institutiilor de învatamânt superior particular acreditate precizând clar specializarile si programele de studii acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu în cadrul acestei institutii de învatamânt", a anuntat purtatorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

PhotobucketÎn acest sens, Executivul a modificat Hotarârea Guvernului numarul 749/2009 pentru aprobarea nomenclatorului domeniilor, a structurilor de învatamânt superior si a specializarilor si programelor de studii universitare de licenta acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu organizate de acestea.

Masura luata de Guvern vine dupa ce în sedinta de saptamâna trecuta a fost aprobata Ordonanta Guvernului privind dreptul studentilor înmatriculati la fomele de învatamânt la distanta sau cu frecventa redusa de a continua studiile la programe de licenta autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate. Actul normativ prezentat de ministrul Ecaterina Andronescu saptamâna trecuta a fixat cadrul juridic pentru masurile propuse de Ministerul Educatiei în scopul intrarii în legalitate a Universitatii Spiru Haret, a precizat Muntean.

"Una dintre cele mai importante masuri la care facea referire ordonanta era desfiintarea scolarizarii pentru toate specializarile, programele de studii provizorii sau acreditate la forma de învatamânt la distanta", a mai mentionat purtatorul de cuvânt al premierului Emil Boc.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame