Oficial USH nu mai are invatamant la distanta


Este oficial! Se desfiinteaza învatamântul la distanta integral din toate centrele Universitatii Spiru Haret

Ecaterina Andronescu a declarat astazi ca, în urma modificarii HG 749/2009, învatamântul la distanta se desfiinteaza integral din toate centrele Universitatii "Spiru Haret".

"S-a emis o ordonanta saptamâna trecuta, azi se publica în Monitorul Oficial. În acea ordonanta intrau reglementari care sa regleze intrarea în legalitate a Universitatii Spiru Haret. În speta, se desfiinteaza învatamântul la distanta integral din toate centrele universitatii, centrele teritoriale, precum si mai multe lucruri", a declarat Ecaterina Andronescu înainte de vizita la invitatia premierului Emil Boc.

"Ieri am adaugat la fosta Hotarâre de Guvern acele specializari de la învatamântul de zi si frecventa redusa care au fost acreditate. Eu cred ca si cu decizia de ieri si mai ales cu ordonanta de saptamâna trecuta am creat cadrul legal pentru functionarea în limitele normalului si mai ales în limitele legalitatii a Universitatii Spiru Haret", a mai precizat Andronescu.

Studentii au voie sa dea examen la facultatile unde au acreditare sau sunt autorizate. Pe de alta parte, "au fost scoase complet din circuit cele care au functionat atâtia ani de zile în afara legii", a conchis Ministrul Educatiei.

Guvernul a decis sa introduca institutia de învatamânt privat în lista celor acreditate, modificând hotarârea de guvern în care nu se regasea. Astfel, din toamna, universitatea poate organiza examen de admitere, însa doar la specializarile acreditate sau autorizate.

Executivul a modificat HG 749/2009 pentru aprobarea nomenclatorului domeniilor, a structurilor de învatamânt superior si a specializarilor si programelor de studii universitare de licenta acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu organizate de acestea.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame