Titularizare suspendata la Focsani


Absolventii Spiru Haret au obtinut suspendarea testului de titularizare din Focsani

Situatie fara precedent în Vrancea. Cei 30 de absolventi ai Universitatii Spiru Haret, care au fost scosi din examenul de titularizare, au câstigat în instanta suspendarea examenului. Si nu vor sa se opreasca aici. Absolventii vor sa obtina anularea examenului. Inspectoratul Scolar Vrancea încearca acum sa cada la pace cu absolventii.

Suparati ca au fost dati afara din examen, profesorii au dat în judecata inspectoratul scolar, iar instanta le-a dat câstig de cauza. Imediat dupa aflarea deciziei, inspectoratul scolar a încercat sa-i convinga pe absolventi sa renunte la proces si sa accepte posturi de suplinitori.

"Încercam o solutie de compromis pentru ca din cei 30 dascali care fac parte din dosar, în acest moment sapte au ocupat posturi", a declarat Iordache Bostan, inspector general scolar.

Absolventii Spiru Haret nu vor sa accepte posturile ramase si sunt hotarâti sa obtina anularea examenului de titularizare.

"Am fost la un coleg care este internat la neurologie, a facut accident vascular cerebral în urma acestui eveniment. Am o alta colega care este la pat, este distrusa, traumatizata, nu poate sa-si revina", a spus Dragomir Mariana, absolventa a Universitatii Spiru Haret.

Urmatorul termen în proces va avea loc pe 8 septembrie.

Daca absolventii Spiru Haret vor câstiga acest caz, examenul va trebui dat din nou de toata lumea. Cei 30 spun ca doar asa se va face dreptate mai ales ca unii dintre ei au fost internati la spital dupa ce au fost dati afara din examen.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame