Lege Educatiei Nationale - aduce evaluari din doi in doi ani


...............

Evaluari din doi în doi ani si cadouri pentru studii, printre schimbarile aduse de proiectul Legii Educatiei nationale - VEZI DOCUMENTUL

Bacalaureat diferit, evaluare din doi în doi ani a elevilor, dar si un cadou dat la nastere, special pentru studii. Sunt doar câteva dintre schimbarile pe care le aduce proiectul de Lege a Educatei nationale.

Durata învatamântului oblgatoriu va fi de 11 ani - de la grupa pregatitoare, la clasa a zecea. Numarul de ore va scadea - la maximum 20, pentru clasele primare, si maximum 30 la gimnaziu.

...............

energiaMateria pe care o vor studia elevii va fi organizata astfel - 60% din discipline vor fi comune, 20% - optiunea elevului si 20% - optiunea scolii.

Evaluarile se vor face din doi în doi ani, de la grupa pregatitoare pâna la liceu.

Bacalaureatul va consta în trei probe scrise la finalul clasei a XII-a - Limba româna obligatoriu, istorie la profilul uman, matematica la profiulul real si o materie la alegere.

În proiectul Legii Educatiei se mai precizeaza ca sunt interzise tinuta indecenta, telefoanele mobile, revistele pentru adulti sau falsele amenintari cu bomba. Daca vor încalca prevederile, elevii risca inclusiv exmatricularea.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame