Guvernul elimina toate sporurile cadrelor didactice


INVATAMANT. Minciunile fara acoperire ale Executivului au transpus sistemul de invatamant preuniversitar intr-o situatie fara precedent. Pentru prima data, Guvernul elimina toate sporurile cadrelor didactice, pe alocuri injumatatind salariile acestora. In urma acestor decizii aberante, dascalii maramureseni au alcatuit un calendar de proteste, care va contine greva japoneza, greva de o zi, greva generala daca va fi cazul si, in conditii extreme, este luata in considerare si varianta (putin probabila) a demisiei in bloc.

Sporuri taiate. Noua lege a salarizarii unitare face prapad in sistemul de invatamant preuniversitar. Potrivit presedintelui Sindicatului Liber din Invatamant Maramures (SLIMM), Liviu Marian Pop, sumele cu care vor fi remunerati dascalii pentru munca depusa vor fi diminuate semnificativ.

one way„Astfel, de la publicarea in Monitorul Oficial, in trei zile, toate sporurile, cu exceptia sporului de vechime, nu se vor mai acorda pana in 31 decembrie. De la 1 ianuarie, odata cu intrarea in vigoare a legii salarizarii unitare, nu vor mai fi acordate sporul pentru dirigentie, sporul de stabilitate, sporul de supraincarcare neuropsihica, sporul de rural si salariul de merit. Cat despre fondul de premiere, acesta a fost taiat de mult”, a explicat Liviu Marian Pop.

Gaselnita guvernamentala. "Reprezentantii Guvernului a spus ca nimeni nu pierde. Este si normal, din moment ce noua ni se elimina acum sporurile, avem salariile diminuate pana in 31 decembrie, dupa care pasim in 2010 in grila legii salarizarii unitare, unde, nu se va schimba nimic comparativ cu ceea ce va fi dupa eliminarea sporurilor", a spus secretarul general al FSLI si presedinte al organizatiei maramuresene. "Aceasta este gaselnita gasita de domnii Pogea si Sarbu", a adaugat el.

Potrivit lui Pop, singurii dascali care vor beneficia de cresteri salariale, sunt dascalii fara experienta in sistem, care sunt remunerati cu pana la 705 lei pe luna, in acest moment. Acestei categorii de cadre didactice, salariile vor creste, insa intr-o masura aproape nesemnificativa.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame