Caietul de... note


Elevii nu vor fi evaluati în semestrul I, notele vor fi trecute în caiet, nu în catalog

Liderul FSLI, Aurel Cornea, a declarat, vineri, ca elevii nu vor fi evaluati în primul semestru al acestui an, notele fiind trecute într-un caiet, nu în catalog, urmând ca din semestrul al doilea sa se decida daca aceasta forma de protest va fi continuata, în functie de forma legii salarizarii.

"Vom trece la actiuni specifice privind neevaluarea elevilor. Vom propune colegilor din Alianta sa adere la aceasta forma a FSLI", a declarat Aurel Cornea.

PhotobucketLiderul FSLI a lansat un mesaj catre elevi sa stea acasa în 5 octombrie, când bugetarii au anuntat greva generala la nivel national.

"Oamenii din teritoriu sunt foarte nemultumiti si vor declansarea grevei, nu numai cei din Maramures. Situatia actuala duce la bulversarea anului scolar. Legea unica nu respecta principiile de baza, cum ar fi echivalenta în sistemul bugetar si sporurile de 30% care ar trebui sa se acorde", a sustinut Cornea.

Acesta a spus ca, în sedinta Colegiului liderilor Federatiei Sindicatelor Libere din Învatamânt (FSLI) de vineri, sindicalistii au mai decis sa trimita o scrisoare deschisa factorilor politici si guvernamentali începând cu presedintele si terminând cu presedintii partidelor politice de la guvernare si opozitie, privind revendicarea lor de modificare a formei legii unice de salarizare pentru bugetari.

De asemenea, FSLI va sesiza Avocatul Poporului cerându-i sa declare neconstitutionala legea unica de salarizare, liderul sindical adaugând ca au fost deja depistate câteva puncte vulnerabile în acest act normativ.

FEN: Si noi am propus neevaluarea elevilor în primul semestru

Federatia Educatiei Nationale (FEN) precizeaza ca printre propunerile facute liderilor de sindicat în legatura cu formele de protest se afla si cea privind neevaluarea elevilor în primul semestru.

Reprezentantii FEN sustin ca asteapta rezultatele referendumului printre liderii sindicali pentru a lua o decizie finala în acest sens.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame