Boc vrea scoala si after-school in sase ore


Scoala si "Scoala dupa scoala" vor dura, cumulat, sase ore

Premierul Emil Boc, interimar la portofoliul Educatiei, a declarat astazi ca va acorda o atentie speciala programului "Scoala de dupa scoala", care va presupune ca elevul sa petreaca la scoala sase ore, timp în care sa îsi pregateasca si temele pentru a doua zi.

"Ma intereseaza programul "Scoala dupa scoala. Nu se stie nimic în minister de un asemenea program extrem de important pentru ceea ce însemna educatie, profesor, parinte si societate. Adica, ce vreau sa spun prin asta? În cele 30 de ore maxim pe care le are un elev pe saptamâna, vom include ore pentru pregatirea temelor. Asta ce înseamna? Ca nu poti sa îl trimiti pe copil la scoala sa stea câte sase ore în fiecare zi, dupa aceea sa îi pretinzi sa mai lucreze 3 ore acasa sa îsi pregateasca temele sau 4 ore si sa mai pretinzi sa faca si activitati extrascolare, sa mai aiba timp si pentru familie si eventual sa se mai întâlneasca si cu prietenii. Am cerut deja sa se faca o analiza, sa se solicite datele si sa vedem evaluarile pe fiecare componenta în parte, dar daca nu începem de acum, nu o sa îl îndeplinim niciodata", a explicat Boc, la preluarea interimatului la Ministerul Educatiei.

PhotobucketÎn prezent, elevii petrec la scoala între 28 si 34 de ore saptamânal. Andronescu a redus numarul de ore la liceu la începutul acestui an. Deciza sa a fost blamata de grupurile direct implicate, respectiv profesorii de sport, informatica, limbi straine si logica, unde s-au facut reducerile. În privinta programei scolare, aceasta ar fi urmat sa fie refacuta pâna anul viitor, prin proiecte pe fonduri structurale câstigate deja de Ministerul Educatiei.

Programul "Scoala de dupa scoala" este o solutie pe care ministrul Andronescu spunea ca o va pune în aplicare înca din anul scolar deja început. "Intentionam sa-i tinem mai mult pe elevi la scoala, în programul after-school. Acum facem o evaluare si încercam sa vedem, în scolile care au spatiu, cum putem sa le transformam în after-school. Sa fie contributia Guvernului, în asa fel încât, copiii sa primeasca o masa calda la prânz si sa beneficieze de supraveghere, atât în partea de efectuare a lectiilor, cât si în partea de activitate extracurriculara. În acest fel vom scapa si de practica meditatiilor", spunea,la începutul anului, Andronescu.

Pâna la aceasta ora nu s-a anuntat niciun rezultat al evaluarii de care vorbea Andronescu, la minister neexistând urme ale acestui proces.

Premierul Emil Boc are, de vineri, functia de ministru interimar al educatiei, dupa ce Ecaterina Andronescu si restul ministrilor PSD au demisionat, joi, în semn de protest fata de revocarea din functie a ministrului de Interne, Dan Nica. Alaturi de ministri, nu vor mai fi în functie consilierii personali ai acestora si nici secretarii de stat social-democrati.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame