Un copil are inteligenta mai mare de 160


Un copil are IQ-ul lui Einstein, la doar doi ani

În timp ce copiii de doi ani descopera bucuria jocului, Oscar Wrigley, învata mai degraba despre animale salbatice sau depre istoria Romei Antice. Baietelul de doar doi ani, cinci luni si 11 zile, a fost acceptat ca membru în Mensa, fiind cel mai tânar baiat, membru al organizatiei. IQ-ul sau depaseste 160 si este comparabil cu cel al lui Einstein sau al lui Stephen Hawkin.

Copilul este capabil sa asculte muzica clasica si sa recunoasca diferite instrumente muzicale la care se cânta, spun parintii lui. "Oscar i-a povestit, recent, sotiei mele despre ciclul reproductiv al pinguinilor", a spus tatal baiatului, un specialist în IT, pentru Daily Mail.

energiaInteligenta sa e practic în afara scalei, pentru ca testul Stanford-Binet de 45 de minute, nu poate sa masoare un coeficient mai mare de 160. Doctorul Peter Congdon a spus ca o astfel de inteligenta apare la unul din 100.000 de copii.

"Va trebui sa-l testam, în viitor, pentru a stabili exact care este coeficientul lui de inteligenta.", a declarat doctorul.

Parintii lui Oscar povestesc ca baiatul a început sa vorbeasca la noua luni, iar la vârsta de 18 luni recita alfabetul. La vârsta de doi ani avea un vocabular de câteva mii de cuvinte, în timp majoritatea copiilor de vârsta lui stiu doar 50 de cuvinte.

"Copilul are o înclinatie spre muzica si deja a cerut un saxofon, cadou de Craciun, chiar daca e prea mic sa poata cânta la el", spun parintii micutului.

Parintii lui Oscar au un IQ normal, însa unchiul lui, Jonathan Masters, a fost un copil precoce, care la doar 13 ani era înscris la facultate.

"La patru luni îi aratam doua obiecte vestimentare si el alegea ce vrea sa poate. Recent un prieten statea la noi în gradina si i-a aratat o pasare lui Oscar. Copilul i-a spus ca e un pitigoi albastru. Vocabularul lui e uimitor. E capabil sa contruiasca fraze complexe.", a povestit Hannah, mama copilului.

Parintii lui Oscar sunt îngrijorati de felul în care îl vor educa pe Oscar. Mama sa se lupta cu Reading Borough Concil ca micutul, sa fie acceptat la scoala, cu doi ani mai devreme decât vârsta obisnuita.

Un purtator de cuvânt de la Mensa a confirmat ca Oscar e cel mai tânar baiat care a intrat în organizatia. Al doilea baiat ca vârsta care a intrat în Mensa a fost Ben Woods, care avea doi ani si 10 luni în 1995. Cel mai tânar copil din Mensa este, Elise Tan Roberts, din Edmonton, Londra, care a fost acceptat, în urma cu un an, cu un IQ de 154 la vârsta de doar doi ani, patru luni si 14 zile.

Mensa fondata în Oxford, Marea Britanie, în 1946 este cea mai mare organizatie care pune în legatura oamenii care au un coeficient mai mare de 148.

Mate.Info.Ro iti ofera posibilitatea de a-ti masura inteligenta. Click pe Testul Raven.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame