Legea educatiei a fost declarata neconstitutionala


Sindicatele saluta decizia CCR prin care Legea educatiei este declarata neconstitutionala

Sindicalistii din educatie saluta decizia Curtii Constitutionale din România (CCR), prin care Legea educatiei a fost declarata neconstitutionala, si considera ca guvernul Boc ar trebui sanctionat pentru ca si-a asumat raspunderea pe respectivul act normativ.

"Este inadmisibila asumarea raspunderii pe o lege declarata ulterior neconstitutionala, o lege facuta politic, pe genunchi, fara consultarea oamenilor direct implicati. Guvernul Boc ar trebui sa raspunda pentru asta", a declarat presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

PhotobucketÎn opinia sindicalistilor, decizia CCR este salutara mai ales în conditiile în care legea ar contine numeroase erori si discriminari. "Atâta timp cât nu sunt rezolvate problemele învatamântului prin aceasta lege, ea nu trebuie promulgata. Si oricum, trebuie promulgata numai dupa ce este dezbatuta în Parlament", spune liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Învatamânt (FSLI), Aurel Cornea.

Unul dintre capitolele Legii educatiei care au creat cele mai numeroase discutii în contradictoriu este descentralizarea sistemului preuniversitar, respectiv acordarea unui procent din puterea de decizie la nivelul scolilor consiliilor locale si interdictiile legate de incompatibilitatea functiei de director cu calitatea de membru al unui partid politic. "Scoala trebuie sa fie reprezentata de profesori, nu sa fie la cheremul autorizatilor locale", spune Marius Nistor.

Curtea Constitutionala a admis, astazi, sesizarea facuta de Partidul National Liberal si a decis ca Legea educatiei contravine Constitutiei, actul normativ fiind unul dintre cele trei pe care Guvernul Boc si-a asumat raspunderea în Parlament în septembrie.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame