Concediul fara plata vs. inscrierile la bacalaureat


Ministerul Educatiei îi trimite pe profesori în concediu fara plata în zilele de înscriere la bacalaureat

Într-o nota transmisa inspectoratelor scolare saptamâna trecuta, Ministerul Educatiei recomanda aplicarea concediului fara plata în perioada 14-18 decembrie 2009. Or, tocmai în aceasta perioada se fac si înscrierile pentru sesiunea de vara a examenului de bacalaureat. În aceasta situatie, mii de elevi din întrega tara ar putea rata înscrierea la examen.

banerÎn data de 20 noiembrie, MECI a transmis inspectoratelor scolare judetene, o nota în care sunt atentionate ca au obligatia de a respecta prevederile articolului 10 din Legea 329/2009, privind concediul fara plata.

Potrivit reprezentantilor ministerului, inspectoratele trebuie sa acorde ''zile libere fara plata în data de 30 noiembrie 2009, precum si în intervalul 14-18 decembrie 2009, în vederea diminuarii chetuielilor de personal prevazute pentru lunile noiembrie si decembrie 2009''.

Ordinul 5507/2009 privind aprobarea Calendarului si a Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat 2010, emis tot de Ministerul Educatiei, prevede clar ca înscrierile pentru sesiunea de vara a examenului de bacalaureat se fac tocmai în perioada 14-18 decembrie 2009.

Sindicatele, nemultumite de impunerea concediului fara plata, au amenintat deja ca în zilele de concediu fara plata vor fi închise si scolile. În aceasta situatie, niciun elev nu se va putea înscrie la examenul de bacalaureat din aceasta vara.

''Ministerul Educatiei trebuia sa stie. Este o greseala a ministerului. Va trebui totusi sa gasim o solutie. Fie ne vom asigura ca la fiecare scoala ramâne cel putin o persoana care sa primeasca cererile de înscriere, fie se va amâna perioada de înscriere'', a declarat pentru REALITATEA.NET, Constantin Ciosu, secretar general federatia Educatiei Nationale.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame