Declaratia domnului dr. Daniel Petru Funeriu, referitoare la O.U.G. 114/2009


Declaratia domnului dr. Daniel Petru Funeriu, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, referitoare la O.U.G. 114/2009

29.12.2009

Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, domnul dr. Daniel Petru Funeriu, declara:
„Primul mesaj catre sistemul de învatamânt este acesta: niciun cadru didactic, nicio persoana care lucreaza în învatamânt nu va fi afectata de aplicarea Ordonantei de Urgenta 114/2009, pâna la 31 august 2010.

balonAnul scolar 2009-2010 se va încheia în aceeasi formula în care a început. În acest moment, analizam modalitatile prin care s-ar putea opera reduceri de personal în sistemul de învatamânt, începând cu viitorul an scolar. 

Vreau sa precizez foarte clar ca, în acest moment,  discutiile care au loc în mass-media legate de diversele variante pe care le-am avea la dispozitie pentru a pune în aplicare prevederile Ordonantei de Urgenta sunt pur speculative.

Lucram în aceste zile la  diverse simulari de sistem,
dar nu am luat o decizie si nu dorim sa ne pripim, sa va spunem niste lucruri si apoi sa actionam în alta maniera.

Tot ce pot sa va spun ferm este ca decizia care se va lua are doua puncte principale de sustinere:

  • calitatea actului educational care trebuie sa devina din ce în ce mai ridicata
  •  consultarea cu sindicatele, de la care, cu toata deschiderea, asteptam sugestii si propuneri.

Ordonanta de Urgenta 114/2009 nu vizeaza doar masurile ce se vor lua în domeniul educatiei, ci si alte masuri ce decurg pentru a se putea asigura respectarea angajamentelor  asumate de România.

Am invitat deja sindicatele ca sa ne întâlnim pe 5 ianuarie 2010. La aceasta întâlnire îi voi ruga sa-mi prezinte viziunea domniilor lor, legata de implementarea acestor masuri, pentru ca toata lumea este cu certitudine constienta ca noi trebuie sa eficientizam cheltuirea banului public în educatie.

Tinând cont si de aceste puncte de vedere, în prima saptamâna a lunii ianuarie sau în intervalul imediat urmator, va vom prezenta punctul nostru de vedere oficial în legatura cu masurile concrete si fundamentale pe care le vom aplica. Acest punct de vedere al ministerului va intra pe procedura de dialog social cu sindicatele.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame