Sunt sperante pentru acordarea celui de-al 13-lea salariu in invatamant


Profesorii din Vrancea asteapta al 13-lea salariu

Una calda si una rece pentru cadrele didactice din judetul Vrancea. Dupa ce au fost anuntati ca peste 200 de posturi din sistemul educational din judet vor fi desfiintate anul acesta ca urmare a disponibilizarilor propuse de Guvern, dascalii vor beneficia de prima anuala pentru anul 2009, cunoscuta cel mai bine ca "al 13-lea salariu". Banii ar putea fi acordati în cursul acestei luni.

Photobucket"Potrivit noii legi a salarizarii bugetarilor, se prevede la articolul 25 ca se acorda în luna ianuarie pentru anul 2009, cel de al 13-lea salariu. Ne asteptam ca actualii guvernanti sa onoreze acest drept”, ne-a declarat Constantin Grigore, liderul de sindicat al FSLI Vrancea.

Conform legii unice de salarizare a bugetarilor, de aceasta prima vor beneficia peste 5.000 de persoane din rândul cadrelor didactice, nedidactice si didactic auxiliar. La rândul lui, Iordache Bostan , inspectorul general scolar Vrancea spune ca " este posibil acest lucru pentru ca banii au fost prevazuti în bugetul pe 2010".

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame