Cangurul Lingvist, sectiunea engleza-germana 27 ianuarie 2010


In data de 27 ianuarie 2010 se va desfasura o proba a concursului Cangurul Lingvist, sectiunea engleza-germana.

Ce este Cangurul Lingvist ?

Un proiect educational menit sa promoveze, prin intermediul concursurilor scolare, studiul si utilizarea limbilor moderne: franceza, engleza, germana,spaniola.

In cadrul fiecarei sectiuni sunt propuse simultan diferite intrebari in doua limbi, concurentii putand opta la fiecare întrebare pentru o limba sau alta, dupa preferinte.

Pentru fiecare sectiune, concursul are trei faze:

catel1. faza de masa, la care participa elevi din toata tara si se desfasoara in fiecare scoala care se inscrie la concurs- ziua concursului;
2. faza nationala (proba de baraj) este organizata la Bucuresti si la care vor participa elevii cu cele mai bune rezultate la nivel national, selectati de catre o comisie formata din reprezentanti ai Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Inspectoratelor Scolare si ai altor Institutii partenere.
3. faza internationala, care se organizeaza numai pentru limbile engleza si franceza, se desfasoara in cadrul Taberei Internationale Cangurul in perioada verii; la aceasta faza participa elevi din mai multe tari.

Sectiunea engleza-germana

Miercuri, 27 ianuarie 2010, ora 9.00, 73 500 de elevi din clasele III - XII , din aproximativ 1700 de scoli, vor participa la cea de-a V-a editie a concursului Cangurul Lingvist, sectiunea engleza-germana.

Subiectele sunt grupate pe niveluri de învatamant (clasele: III-IV, V-VI, VII-VIII, IX-X, XI-XII), pentru a fi adaptate cunostintelor specifice varstei fiecarui elev; Testele contin 50 de întrebari cu grade diferite de dificultate, astfel incat orice concurent sa poata raspunde corect la cel putin o parte din întrebari;

Se puncteaza numai primele 40 de intrebari la care se indica un raspuns valabil ( nu si cele la care nu se bifeaza niciun raspuns, sau cele la care se bifeaza 2,3 sau 5 raspunsuri). Intrebarile sunt în format grila, pentru ca evaluarea sa se faca în mod obiectiv, iar elevii sa se obisnuiasca cu acest format modern de testare; Subiectele sunt redactate si selectate de echipe de profesori si supervizate de reprezentanti ai institutiilor internationale care sprijina derularea proiectului in Romania. Dezvolta capacitatea de a selecta si de a lua decizii; Fiecare participant este castigator; toti concurentii primesc premii si diplome.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame