Ecaterina Andronescu: Cer ministrului Educatiei sa scoata subiectele care nu au legatura cu programa scolara


 
Vicepresedintele PSD, Ecaterina Andronescu, cere ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, sa reanalizeze si sa scoata din variantele de subiecte anuntate pentru Limba si Literatura Româna pe acelea care nu au legatura cu programa scolara.

"Cer ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, sa reanalizeze si sa scoata din subiectele anuntate (n.r. - la Limba si Literatura Româna) pe acelea care nu au legatura cu programa scolara. Sunt circa o suta de subiecte, în total, si daca vor fi scoase acestea, subiectele la limba româna vor fi usor de realizat", a declarat Andronescu.

Printre subiectele non-literale se gasesc texte din Pactul National pentru Educatie, texte din ziarul Gândul, un pasaj dintr-o conferinta a sefului Delegatiei Consiliului Europei la Bucuresti, Jonathan Scheele, un pasaj din Ghidul Consiliului European.

Vicepresedintele PSD considera ca aceste texte denota o politizare a actului educatiei, acuzând Guvernul Tariceanu ca a adus o politizare fara precedent programelor scolare.

Totodata, vicepresedintele PSD a anuntat ca miercuri, la ora 11.00, Comisia de Învatamânt din Camera Deputatilor, la care au fost invitat sa participe si Adomnitei, se va întruni în regim de urgenta pentru a discuta pe marginea acestei probleme si pentru a cere explicatii ministrului.

"O sa cerem ministrului Cristian Adomnitei sa explice de ce nu a publicat standardele de evaluare a competentelor astfel încât pe baza lor sa existe un proces de evaluare corect", a mai spus Andronescu.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame