Precizari privind participarea cadrelor didactice la olimpiadele scolare


Precizari privind participarea cadrelor didactice la olimpiadele scolare
06.02.2010

Pentru o corecta informare a publicului în legatura cu modalitatile de recompensare a cadrelor didactice care se implica în organizarea si desfasurarea olimpiadelor nationale si/sau internationale pe discipline, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului precizeaza urmatoarele:

1. Conform legislatiei în domeniul educatiei, performantele în pregatirea elevilor distinsi la concursuri de profil/olimpiade scolare, concursuri cultural-artistice si sportive recunoscute de MECTS, materializate în obtinerea premiilor (locurile I, II, III) mentiuni si premii speciale la faza internationala si a premiilor (locurile I, II, III) mentiuni si premii speciale la faza nationala, judeteana/municipiul Bucuresti si interjudeteana/regionala, precum si în obtinerea de premii speciale, constituie un criteriu pentru acordarea gradatiei de merit.

2. Constituie, de asemenea, criterii pentru acordarea gradatiei de merit, pregatirea loturilor olimpice pentru concursurile scolare si participarea, în calitate de membru al juriului sau al comitetului de organizare, la concursurile si olimpiadele judetene, interjudetene (incluse în programul de activitati si în calendarul inspectoratelor scolare/MECTS, nationale si internationale. Situatia este valabila si în cazul pregatirii loturilor olimpice, activitatea în unitati scolare vocationale, participarea, în calitate de membru al juriului sau al comitetului de organizare, la concursurile si olimpiadele judetene, interjudetene, nationale ori internationale.

3. Potrivit reglementarilor în vigoare, profesorii care au pregatit elevii medaliati la olimpiadele si competitiile internationale sunt recompensati cu premii în bani, în cuantumul cel mai mare prevazut pentru unul din elevii premiati.
Aceasta gradatie se acorda pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului scolar si reprezinta 25% din salariul de baza al functiei sau postului persoanei în cauza.



Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame