Bacalaureatul si admiterea la liceu in 2011


Bacalaureatul s-ar putea da o singura data pe an

Noua lege a Educatiei incepe sa se contureze treptat la sediul Ministerului Educatiei. Se pare ca proiectul de lege privind modernizarea invatamantului prevede o singura sesiune de Bac si examen de admitere la liceele performante.

Se pare ca noua lege are in componenta atat elemente din raportul comisiei prezidentiale realizate de Mircea Miclea, cat si din legea asumata, care a purtat marca Ecaterina Andronescu, informeaza Evenimentul Zilei.

Potrivit proiectului, desfasurarea examenului de bacalaureat va fi schimbata din nou. Asadar, examenul ar urma sa se dea intr-o singura sesiune (adica o data pe an), iar elevii care pica la una dintre probe sa reia tot examenul in urmatorul an.
olimp2
Mai exact, un tanar care nu obtine nota de trecere la una dintre disciplinele de la examenul de maturitate va fi obligat, ca la urmatoarea sesiune sa dea examen la toate probele si nu doar la cea la care a picat, asa cum era pana acum.

Daniel Funeriu mai vrea ca evaluarile nationale la terminarea clasei a IX-a, ultima din cadrul inva tamantului obligatoriu, sa fie facute dupa sisteme de punctaje din testele internationale, iar la liceele cu renume sa se intre cu examen.

Proiectul de lege mai prevede ca gimnaziul sa cuprinda si clasa a IX-a (o doleanta mai veche a consilierului prezidential Mircea Miclea), dar si ca anul pregatitor de la gradinita sa faca parte din invatamantul obligatoriu.

Cele mai multe dintre hotararile care trebuie incluse in noua lege sunt dorite de majoritatea oamenilor din educatie.

Oficialii din Ministerul Educatiei spera ca noua lege sa intre in vigoare incepand cu anul scolar 2010- 2011. Saptamana viitoare proiectul ar trebui sa mearga la guvern dupa care, in cel mai scurt timp, sa ia drumul parlamentului.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame