A aparut anulmatematicii.ro, un nou site dedicat matematicii


Lansare site Anul Matematicii



Intuitext, divizia de software educational a companiei Softwin, marcheaza împlinirea a 100 ani de existenta a Societatii de Stiinte Matematice în România (SSMR) prin lansarea site-ului http://anulmatematicii.ro/.

„2010 Anul Matematicii în Scoala Româneasca” este un proiect initiat de SSMR cu sprijinul Intuitext, în parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, desfasurat sub egida Presedintiei României,  prin care se urmareste schimbarea mentalitatii privind rolul învatamântului matematic în scoala. Matematica nu urmareste transferul formal al cunostintelor catre elevi si nici dezvoltarea capacitatilor de rezolvare a problemelor abstracte sau învatarea centrata prin memorare, ci, dimpotriva, rolul matematicii în scoala este acela de a contribui, prin mijloace adaptate vârstei si specificului elevilor, la formarea unei gândiri coerente, rapide, analitice, generalizatoare si eficiente, aplicabila în toate situatiile din viata.

Actiuni similare s-au desfasurat în ultimii ani, cu rezultate remarcabile, în Germania, Italia, Anglia, Franta, Canada, SUA s.a.
informare
Actiunile propuse de www.anulmatematicii.ro se adreseaza celor trei factori implicati în procesul educational: elevi, parinti si profesori.

Pe lânga utilizarea mass-media si promovarea vizuala a mesajului actual, proiectul prevede actiuni dedicate elevilor cum ar fi: concursuri pe teme legate de rolul studiului matematicii în alegerea oricarei profesii, predarea-învatarea matematicii, informatii despre profesia de matematician, tabere tematice etc. De exemplu, concursul “Azi elevul este profesor” lanseaza elevilor provocarea de a preda o ora de matematica în fata colegilor prin mijloace originale si adaptate vârstei acestora. Regulamentul de desfasurare si de jurizare al concursului se gaseste pe site-ul  www.anulmatematicii.ro. 

De asemenea, vor fi promovate puncte de vedere ale unor personalitati românesti ale momentului, accentuându-se rolul pe care educatia matematica l-a avut în formarea si, implicit, în cariera lor.

„2010 Anul Matematicii în Scoala Româneasca” îsi propune sa optimizeze atitudinea fata de matematica a unor cercuri sociale cât mai largi si invita la descoperirea multor aspecte inedite ale relatiei dintre matematica, stiinte, arta si cultura în general.

Comunitatea Mate.Info.Ro saluta aparitia unui nou site dedicat exclusiv matematicii si îi ureaza succes în promovarea ideilor prezentate.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame