Evaluarea Nationala - SUBIECTE MATEMATICA - 12.05.2010


Examenul de Evaluare Nationala continua pentru elevii claselor a VIII a,  în data de 12 mai 2010, cu proba de matematica.

Subiectele acestei probe sunt structurate pe trei sectiuni, în comparatie cu proba de limba si literatura româna unde existau decât doua.

Prima parte, intitulata "SUBIECTUL I" este formata din 6 cerinte, evaluate cu câte 5 puncte fiecare. Acest punctaj nu poate fi fractionat. Pe foaia de examen se trec numai rezultatele. Aici elevii vor întâlni aplicatii directe ale notiunilor elementare de teorie, calcule si interpretari ale unor grafice si diagrame prezentate prin desene.

Partea a doua, prezentata pe foaia de examen ca "SUBIECTUL al II-lea", contine grupe de exercitii si probleme care necesita rezolvari complete. Punctajul total fiind de 30 de puncte.
energia
"SUBIECTUL al III-lea" este cel care vine cu modificari clare fata de examenele pe care elevii le-au sustinut in seriile anterioare. Problemele de la aceasta sectiune sunt aplicatii practice ale matematicii viata cotidiana. Elevii sunt pusi in fata unor situatii inedite în care sunt nevoiti sa foloseasca cunostintele de matematica pentru rezolvarea unor cazuri reale pe care le pot întâmpina. Si aici, in total se acorda 30 de puncte.

In data de 30 noiembrie 2009, MECI a oferit un SUBIECT MODEL de Evaluare Nationala la matematica.

Acest material poate fi preluat numai cu acordul scris al mate.info.ro

 

 


Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame