Promovabilitatea examenului de bacalaureat 2010


Rezultate bacalaureat: 67% dintre elevi au promovat examenul. Vezi topul judetelor fruntase

Rata de promovabilitate la bacalaureat de 67% reprezinta un pas spre normalitate care demonstreaza ca anul acesta a existat o toleranta zero fata de posibilele acte de frauda, a declarat, luni, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. Cele mai bune rezultate au fost obtinute la Severin, iar cele mai slabe în Ialomita.

"O rata scazuta a promovabilitatii nu înseamna neaparat ca focarele de frauda au fost pe deplin anulate", a declarat Funeriu. Ministrul s-a aratat îngrijorat fata de modul în care foarte multi elevi luau bacalaureatul prin frauda pâna anul acesta.

bacPotrivit statisticilor Ministerului, înaintea rezolvarii contestatiilor, anul acesta 131 de elevi au obtinut nota 10 la bacalaureat. Din totalul celor 217.227 absolventi de clasa a XII-a înscrisi anul acesta la examenul de bacalaureat 14,74% au luat note între 9 si 10, 28% între 8 si 9, 31% au obtinut note între 7 si 8 si 26% între 6 si 7.

Referitor la numarul de note de zece obtinute, Funeriu a spus ca în România se ia mai usor nota maxima decât în Franta, dar la fel de usor ca în Germania.

Peste 40% dintre absolventii de clasa a XII-a din liceele bucurestene nu au reusit sa promoveze examenul de bacalaureat, un procent cu 15% mai mare decât în 2009, a declarat purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu.

"Este un procent de promovabilitate cu aproximativ 15-18% mai mic decât anul trecut. E un lucru firesc pentru ca au fost trei probe de concurs în care fiecare a facut dovada în scris a pregatirii. În Bucuresti comisia municipala a luat examenul foarte în serios, am vrut sa avem o toleranta zero fata de orice încercare de a copia", a declarat Marian Banu.

Caras Severin (87,9%), judetul fruntas. La polul opus, Ialomita (45,2%)

Cele mai mari rate
de promovabilitate la examenul de bacalaureat au fost înregistrate, potrivit rezultatelor date înaintea rezolvarii contestatiilor, în judetele Caras Severin (87,9%) si Suceava (87,6%), Hunedoara (85,7%), Arad (85,7%), Bihor (85%).

Cele mai mici procente de promovabilitate
s-au înregistrat anul acesta, potrivit situatiei partiale, în judetele Ialomita (45,2%), Calarasi (50%), Dâmbovita (51,1%) si Galati (50,4%).

Promovabilitatea în Capitala, unde niciun elev nu a obtinut nota maxima, este de 62%, astfel ca 10.740 dintre cei 21.671 de absolventi de clasa a XII-a înscrisi au promovat examenul de bacalaureat.

Potrivit aceleiasi situatii partiale, 253 de elevi au fost eliminati din examenul de bacalaureat, iar totalul absolventilor de clasa a XII-a respinsi anul acesta depaseste 60.000.

Cei care nu au fost multumiti de nota de la bacalaureat au putut depune contestatii duminica, pâna la ora 20.00. Solutionarea acestora este prevazuta în perioada 6 - 7 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 8 iulie.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame