Profesorii vor primi indemnzatii de concediu reduse cu 25%.


Indemnizatiile profesorilor pentru concediu de odihna, reduse cu 25%



Profesorii vor primi indemnzatii de concediu reduse cu 25%.
Sindicatele din educatie spun ca aceasta taiere se face retroactiv, deoarece majoritatea profesorilor a intrat în vacanta înca din 15 iunie.


Profesorii, care nu au apucat sa fie platiti în luna iunie pe concediul de vara, vor primi în aceasta luna indemnizatii reduse.

De exemplu, un profesor de gradul I cu un salariu de aproximativ 1300 de lei, ar trebui sa primeasca aproape 4000 de lei în mâna pentru trei luni de concediu, asa cum prevede Codul muncii. Dar luna aceasta va primi doar doua treimi.

profaSindicalistii au facut solicitari catre scoli si Ministerul Educatiei ca aceste taieri sa nu se puna în aplicare. În schimb, reprezentantii ministerului educatiei ridica din umeri, nestiind daca aceste drepturi vor fi diminuate sau nu. Ei au cerut Ministerului de Finante lamuri cu privire la aceste drepturi, urmând ca miercuri sa primeasca un raspuns oficial.

Însa reprezentantii Ministerului Finante au precizat ca profesorii nu vor face exceptie. Indemnizatia lor va fi redusa la fel ca toate celelalte indemnizatii ale bugetarilor.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame