Rezultate contestatii bac 2010


34.000 de elevi din toata tara au fost nemultumiti de notele obtinute la examenul de Bacalaureat si au facut contestatie. Cei mai multi dintre ei au aflat înca de joi seara rezultatele finale, altii abia vineri. Pentru cei care au reusit sa promoveze, emotiile nu au luat înca sfârsit. Admiterea la facultati a început deja.

Elevii au aflat rezultatele la contestatii


În Capitala au fost depuse 8.000 de contestatii dupa examenul de bacalaureat de anul acesta. Potrivit inspectorului scolar general, în cazul a 2.000 dintre contestatiile depuse mediile au crescut, în cazul a 1.000 au scazut, iar la restul au ramas neschimbate. Dupa rezolvarea contestatiilor 400 de absolventi de bacalaureat au promovat examenul.

VEZI REZULTATELE FINALE AICI.

10Elevii din Brasov
au contestat rezultatul, dar nu s-au ales cu mare lucru. Dintre cei 1.400 de brasoveni nemultumiti, doar putin peste 200 s-au ales cu nota marita. În total au fost depuse 1.401 contestatii, din care doar 264 au fost admise. Au existat si 41 de absolventi s-au trezit cu nota scazuta. În urma contestatiilor,  promovabilitatea pe judet a crescut cu mai putin de un procent, de la 55,65% la 56,42%.

În judetul Mures, 600 de elevi au note mai mari dupa ce au contestat rezultatele examenului de Bacalaureat. 120 au obtinut chiar nota de trecere la disciplinele la care au picat initial. Astfel a crescut si rata de promovabilitate în judet, la 77,44%. În total fost depuse 1.500 de cotestatii, fata de doar 600 în 2009.

154 de absolventi de liceu din Cluj au fost admisi la bacalaureat dupa ce au facut contestatii. Gradul de promovabilitate a crescut astfel cu aproximativ doua procente fata de rezultatele dinaintea contestatiilor, adica 65.2%.

Anul acesta au fost depuse peste 2.100 de contestatii, o treime apartinând unor elevi nemultumiti de notele la limba si literatura româna.

Emotiile au luat sfârsit si pentru absolventii claselor a 12-a din Timis. Putin peste 300 de lucrari au avut notele modificate în urma contestatiilor, însa niciun elev nu a primit o modificare mai mare de un punct si jumatate la nota finala.

257 de elevi au primit 50 de sutimi în plus sau chiar un punct. Cu toate acestea, constestatiile nu au fost de bun augur pentru toti tinerii: 68 au primt o nota mai mica dupa recorectarea lucrarilor. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Timis sustin ca procentul celor care au promovat examenul de Bacalaureat a crescut totusi dupa solutionarea contestatiilor cu câteva procente.

La Bistrita, aproape jumatate din contestatiile depuse la Bacalaureat au fost solutionate în favoarea elevilor. Notele au fost marite, însa diferenta nu a fost una mare. În urma contestatiilor, doar 84 de liceeni au reusit sa promoveze examenul.

Rata de promovabilitate a crescut de la 58,9 la 61,59%. 754 de constestatii au fost respinse în urma verificarilor. Mai mult, au fost aproape 60 de contestatii admise cu note mai mici decât cele initiale.

În Alba, 350 de contestatii au fost admise din totalul de 1.210 depuse. Cele mai multe contestatii au fost admise la limba româna.  301 elevi au primit note mai mari, în timp ce 49 dintre absolventi s-au ales cu nota scazuta.

49 de elevi au reusit sa promoveze examenul de Bacalureat în urma contestatiilor. În acest fel, procentul de promovabilitate a crecut de la 62, 32% la 63, 62%.

121 de elevi din Sibiu au primit note mai mici, în urma contestatiilor depuse la Bac.

Astfel, 579 dintre elevii care au facut contestatii au ramas cu notele schimbate, alti 121 s-au ales cu ele micsorate si doar 131 de elevi au primit note mai mari din partea comisiilor de evaluare.

1.464 de elevi din Vrancea au constestat notele primite. Dintre acestia, 271 de candidati au avut câstig de cauza, iar 85 s-au ales cu note mai mici.

Majoritatea celor care au beneficiat de cresteri de note au primit în plus între 50 de sutimi si un punct, comisiile de corectura acordând doua puncte unui singur elev nemultumit de rezultatul la matematica. 1.108 contestatii au fost respinse.

Recorectarea lucrarilor de la bacalaureat a schimbat într-o foarte mica masura procentul de promovabilitate, în Iasi, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Dupa contestatii, la Colegiul Tehnic "I.C. Stefanescu", numarul celor care au promovat bacalaureatul a crescut de la 6 la 8. Directoarea colegiului, Dolores Voinea, a spus ca nu se astepta ca dupa recorectarea lucrarilor sa se îmbunatateasca situatia celor 186 de candidati.

La Grupul Scolar "Constantin Brâncusi", numarul candidatilor promovati a crescut tot cu 2. Daca initial erau 39 din 146, acum sunt 41.

La grupurile scolare Nicolina, "Radu Cernatescu" si "M. Sturdza", au promovat dupa contestatii tot câte 2-3 candidati.

La nivel judetului Iasi au fost depuse 2.480 de contestatii. "In urma recorectarii, un numar de 1.854 de note au ramas neschimbate, 105 note au scazut si 521 au fost marite", a precizat purtatorul de cuvânt al ISJ, Sabina Manea.

La Vaslui, numai o treime din cele 1.495 de contestatii depuse au fost acceptate de comisia de recorectare a lucrarilor. 80 de absolventi au primit note marite care sa-i ajute sa fie declarati promovati. În urma contestatiilor, promovabilitatea pe judet a crescut cu 2,25%.

Numarul elevilor nemultumiti de notele obtinute la examenul de bacalaureat a fost de aproape 43.000, de peste doua ori mai mult decât în anii trecuti. În 2009, au fost circa 17.200 de contestatii, iar în 2008, au fost 39. 700. Un numar-record a fost înregistrat anul acesta în Capitala, unde 8.000 de liceeni din 20.000 au cerut reevaluarea lucrarilor, potrivit datelor Ministerului Educatiei.

Elevii care nu au obtinut nota 6, necesara promovarii examenului de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie, vor mai putea sustine examenul în sesiunea din toamna, astfel:

    * 23-24 august - proba orala de limba româna
    * 24-25 august - proba de competente într-o limba moderna
    * 26-27 august - proba de competente digitale
    * 30 august - proba scrisa de limba româna
    * 31 august - proba de limba materna
    * 1 septembrie - proba de matematica sau istorie
    * 3 septembrie - proba la alegere a profilului
    * 5 septembrie -  afisarea rezultatelor si depunerea contestatiilor
    * 7-8 septembrie - rezolvarea contestatiilor
    * 9 septembrie - afisarea rezultatelor finale

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame