Funeriu vrea manuale noi în 2011-2012, mai bune si mai atractive


Ministrul Educatiei vrea ca din anul scolar 2011-2012 elevii din clasele de început de ciclu, respectiv întâi, a cincea si a noua, sa învete dupa manuale noi, realizate în concordanta cu noile programe de studiu, al caror cadru de referinta va fi supus dezbaterii publice în toamna.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a aprobat, vineri, înfiintarea Consiliului pentru Curriculum, format din 19 experti în curriculum si învatamânt preuniveristar, coordonati de Firuta Tacea. Printre atributiile acestui organism sunt stabilirea directiilor strategice de modernizare a curriculumului national, avizarea stiintifica a proiectarii si elaborarii acestuia.

"Mi se pare foarte important sa facem un demers curricular sanatos pe tot ceea ce tine de sistemul educational. Este nesanatos si superficial sa schimbi mai întâi manualele si apoi programele, asa cum s-a mai întâmplat pâna acum", a adaugat Funeriu.

PhotobucketPotrivit ministrului, schimbarea sistemului educational vizeaza mai multe etape, în care ultima este redactarea unor noi manuale. Funeriu a mai spus ca vrea ca noile programe sa fie realizate dupa un concept consolidat, care sa ramâna valabil mult timp, axat exclusiv pe componenta stiintifica a curriculum-ului, un curriculum stiintific.

"As vrea ca pâna la sfârsitul lunii octombrie sa avem deja gata un cadru de referinta, care va intra în dezbatare publica. Felul cum am vrea sa arate elevul român trebuie sa fie subiectul unei dezbateri publice. În functie de proiectia dezbaterii publice vor fi realizate noile programe. Daca am gata programa, pot începe sa scriu manualele. Sigur, doar clasele de început de ciclu încep pe noua programa si cu noile manuale, clasa întâi, a cincea si a noua, ma rog, a zecea", a adaugat Funeriu.

Ministrul Educatiei a mai spus ca îsi doreste ca manuale sa fie mai bune, mai atractive si mai relevante.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame