Diploma de Excelenta Institutionala


MECTS a instituit „Diploma de Excelenta Institutionala" pentru scolile din învatamântul preuniversitar de stat din România
11.08.2010


Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) a instituit, prin ordin al ministrului Daniel Petru Funeriu, acordarea, începând cu anul scolar 2010-2011, a „Diplomei de Excelenta Institutionala" pentru unitatile de învatamânt preuniversitar de stat.

Diploma onorifica va fi decernata de catre MECTS, prin ordin de ministru, unitatilor de învatamânt care îndeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: au o vechime de cel putin 100 de ani de activitate în acelasi nivel de pregatire si/sau acelasi domeniu de calificare profesionala, au obtinut rezultate de exceptie în pregatirea teoretica si practica a elevilor si au adus o contributie elocventa la cresterea calitatii actului educational.

Photobucket Referitor la prima conditie, unitatile de învatamânt vor face dovada vechimii prin actele oficiale de înfiintare si vor mentiona modificarile intervenite în timp în activitatea acestora prin schimbari de denumiri, modificari si/sau dezvoltari ale structurii pe niveluri sau domenii de calificare  profesionala. Rezultatele de exceptie în pregatirea teoretica si practica a elevilor sunt cele obtinute de absolventi la examenele nationale de finalizare a studiilor, pe parcursul studiilor, respectiv la concursuri/olimpiade nationale si internationale. Vor fi luate în calcul, de asemenea,  evolutia rezultatelor profesionale anuale ale elevilor din cel putin ultimii 15 ani si numarul absolventilor unitatii de învatamânt care, în timp, au adus o contributie importanta la dezvoltarea economiei, educatiei, culturii, artei,  stiintei, sportului etc. Contributia elocventa la cresterea calitatii actului educational presupune existenta unui procent de 90% de didactice calificate, a unei baze materiale dotate cu aparatura/material didactic modern si certificarea unor preocupari privind reducerea abandonului scolar.

Unitatile de învatamânt preuniversitar care îndeplinesc cumulative aceste conditii vor întocmi un dosar de autoevaluare care sa cuprinda, în copie, documente justificative pentru fiecare din conditiile enumerate. Dosarul, aprobat de Consiliul de administratie al unitatii de învatamânt, se depune pentru validare la inspectoratul scolar judetean, pâna la data de 1 septembrie 2010. Pâna la data de 6 septembrie 2010, inspectoratul scolar judetean va discuta si aproba în consiliul de administratie lista ce va fi înaintata Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului în vederea emiterii ordinului de ministru pentru acordarea „Diplomei de Excelenta Institutionala".


Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame