EXAMENUL DE CORIGENTA 2010


INCEP EXAMENELE DE CORIGENTA

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a stabilit graficul cu privire la perioadele de desfasurare a examenelor de corigenta aferente anului scolar 2009-2010.

Intre 30 august si 3 septembrie 2010 elevii din ciclul primar, gimnazial si liceal (altele decat cele terminale), dar si din scoala postliceala si de maistri vor sustine examenul de corigenta.

Sunt declarati corigenti elevii care obtin medii anuale sub 5,00 / calificativul "insuficient" la cel mult doua discipline de studiu,precum si elevii amanati care nu promoveaza examenul de incheiere a situatiei scolare la cel mult doua discipline de studiu.

informarePentru elevii declarati corigenti, examinarea se face din toata materia studiata in anul scolar,conform programei scolare a clasei sau grupei respective.

Proba scrisa a examenelor are o durata de 45 de minute pentru invatamântul primar si 90 de minute pentru invatamântul secundar si postliceal. Proba scrisa contine doua variante de subiecte, din care elevul trateaza o singura varianta,la alegere.

Elevii din clasa a VIII-a,
care au sustinut si promovat examenul de corigenta, se pot inscrie la admiterea in clasa a IX-a, pe locurile ramase libere, in a treia etapa de admitere. Elevii corigenti din clasele terminale de gimnaziu, liceu si invatamant profesional care nu pot participa la sesiunea de corigente stabilita pentru aceste clase in luna august, se pot inscrie la sesiunea generala de corigente din septembrie.

Insa cei care s-au prezentat la examenul din luna august si nu au promvat corigentele nu mai au dreptul sa se prezinte la sesiunea din perioada septembrie, ei fiind declarati repetenti.


In Liceul "Ioan Slavici" din Panciu, judetul Vrancea, de exemplu, elevii claselor IX-XI, care au ramas cu situatia scolara neincheiata, vor sustine examenele de corigenta marti, 31 august, la matematica, miercuri, 1 septembrie, la geografie si fizica, iar joi la informatica. Toatele cele 3 examene vor incepe de la orele 8.30.

Calendarul examenelor de corigenta este urmatorul:

- Clasa a VIII-a: 26-27 august 2010

- Clase din invatamantul primar, clase din invatamantul gimnazial si liceal (altele decat cele terminale), clase din scoala postliceala si de maistri : 30 august – 3 septembrie 2010

Elevii din clasa a VIII-a, care au sustinut si promovat examenul de corigenta, se pot inscrie la admiterea in clasa a IX-a, pe locurile ramase libere, in a treia etapa de admitere, conform calendarului aprobat prin ordinul MECI nr. 4848/31.08.2009.

Elevii corigenti din clasele terminale de gimnaziu, liceu si invatamant profesional, care nu pot participa la sesiunea de corigente stabilita pentru aceste clase in luna august, se pot inscrie la sesiunea generala de corigente, din 30 august - 3 septembrie 2010. Elevii corigenti din clasele terminale de gimnaziu,liceu si invatamant profesional, care s-au prezentat Ia sesiunea de corigente pentru aceste clase din luna august si nu au promovat examenul de corigenta, vor fi declarati repetenti si nu mai au dreptul sa se prezinte la sesiunea din 30 august - 3 septembrie 2010.

Elevii din clasele terminale de liceu, care au sustinut si promovat examenul de corigenta, se pot inscrie pentru examenul de bacalaureat, a doua sesiune de examen 2010, in data de 13 august 2010. Elevii claselor terminale de liceu, ai claselor a X-a de la scoala de arte si meserii si elevii anului de completare, care au promovat examenele de corigenta in sesiunea august 2010, se pot inscrie la examenul de certificare a competentelor profesionale, sesiunea august 2010.

Pentru elevii din anii terminali ai invatamantul profesional si ai invatamantului postliceal, pentru care curriculumul este organizat modular, se organizeaza o sesiune de corigente, pana la incheierea cursurilor de pe semestrul al II-lea al anului scolar 2009-2010. Pot participa la aceasta sesiune elevii care nu au promovat modulele ce se finalizeaza pana la data de 30 aprilie a anului scolar, indiferent de numarul de module nepromovate.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame